تاتو،خط پیشیمانی

پروانه شریفی

در سال‌‌‌های اخیر، تاتو جنبه زیبایی پیدا کرده است و بیشتر جوانان نقاطی از بدن خود را تاتو می‌کنند؛ در حالی که همین کار به ظاهر ساده می‌تواند عوارض ناخوشایندی برای آن‌ها داشته باشد و مشکلاتی را برای سلامتی‌شان ایجاد کند.
متاسفانه در سال‌های اخیر بسیاری از آرایشگرها اقدام به انجام تاتو می‌کنند و تاتوی لب، خط چشم و خط لب به یکی از اصلی‌ترین منابع درآمد آرایشگاه‌ها تبدیل شده و روزبه‌روز هم شیوه جدیدتری وارد کار می‌شود.
مهم‌ترین عوارض تاتو کردن

بسیاری از خانم‌ها به دلیل اینکه خودشان را از آرایش چشم و ابرو راحت کنند، تصمیم می‌گیرند که خط چشم و ابروهای خود را تاتو کنند؛ در حالی که این کار عوارض زیادی به دنبال خواهد داشت. ناراحتی‌های پوستی، تورم، خارش، سوزش و درد، از مهم‌ترین عوارض تاتو کردن است.
در تاتو کردن خط چشم، مشکل اصلی این است که آرایشگری که این کار را انجام می‌دهد، از ساختمان چشم و بافت‌های حساس آن هیچ‌گونه اطلاعی ندارد و این امر باعث می‌شود در بعضی مواقع هنگام وارد کردن سوزن به پشت پلک به بافت‌های چشمی آسیب برسد.
گاهی نیز در صورتی که سوزن خیلی عمقی در بافت پلک وارد شود، باعث پارگی پلک و آسیب بافت‌های کره چشم خواهد شد.
حساسیت به مواد رنگی تاتو
دکتر علی صادقی، متخصص پوست و مو، با اشاره به عوارض تاتو کردن در بدن اظهار کرد: تورم، ایجاد ضایعات برجسته ریز و درشت، خارش، سوزش و بروز درد در محلی که ماده تاتو در آن تزریق شده از عمده پیامدهای تاتو و علت مراجعات بعدی این افراد به پزشک است.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه واکنش‌های حساسیتی به مواد رنگی تاتو، یکی دیگر از عوارض این کار است، ادامه داد: این حساسیت‌ها ممکن است حتی پس از ۱۰ سال در محل تاتو به صورت اگزما و خارش دائم ظاهر شود و از آن بدتر، ناسازگاری مواد تاتوشده در پوست و ایجاد برآمدگی‌ها و زخم‌های عجیب و غریب است که آن را واکنش جسم خارجی می‌نامند.
پشیمانی، شایع‌ترین مشکل
محمد حسینی، کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی، بزرگ‌ترین مشکلی را که پس از انجام تاتو رخ می‌دهد، حس پشیمانی عنوان کرد
و گفت: گاهی فرد پس از گذشت مدتی فرد تصور می‌کند که این تاتو دیگر زیبا نیست و می‌خواهد از شر آن خلاص شود؛ اما همین خلاصی مساوی است با بروز مشکلات فراوان.روان‌شناسان در تحلیلی خوشبینانه، علاقه جوانان به‌ویژه خانم‌ها به تاتو را ناشی از رفع نیازهای روانی
و پیوند آن با خودنمایی تفسیر کرده‌اند و در تحلیلی بدبینانه علت آن را برخورداری از شخصیت مازوخیسم خودآزاری دانسته‌اند.
حسینی با اشاره به سابقه خالکوبی و تاتو کردن گفت: در بعضی دوره‌های تاریخی، خالکوبی به عنوان آرایش برای مردان و زنان مورد استفاده قرار می‌گرفت.
علت گرایش افراد به تاتو
این کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی تصریح کرد: بعضی بانوان برای زیبایی بیشتر، ابرو و لب‌های خود را تاتو می‌کنند که نوع زنانه خالکوبی است و همان خطرات را دارد؛ به علاوه ورود مواد شیمیایی و رنگ‌های زیان‌آور را به بدن تسهیل می‌کند. بعضی سرطان‌های پوستی و بیماری‌های ناشناخته، ریشه در تاتو دارد که به دست افراد ناوارد انجام می‌گیرد.
حسینی با بیان اینکه امروز علل زیادی برای این کار وجود دارد، خاطرنشان کرد: چشم و هم‌چشمی و رقابت‌های ناسالم، نبودن الگوی تربیتی درست، آگاه نبودن به فلسفه و عوارض خالکوبی و تاتو و تقلیدهای کورکورانه برای جلب توجه به‌ویژه در میان قشر جوان، از دیگر علل گرایش افراد به تاتو است.
وی بیان داشت: این‌گونه افراد دارای شخصیتی ضعیف هستند که نیاز به توجه و نگاه دیگران دارند و می‌خواهند با این حرکت، خود را از دیگران برتر نشان دهند.
تاتوی موقت، بی‌مشکل نیست
در تاتوی موقت معمولا از حنای سیاه‌رنگ یا رنگ‌های دیگر به صورت موضعی و سطحی استفاده می‌شود و رنگ،‌ روی سطح پوست قرار می‌گیرد؛ اما همین رنگ می‌تواند واکنش‌های آلرژیک شدید یا علائمی نظیر تورم، قرمزی و خارش شدید ایجاد کند.
با وجود اینکه تاتو موضعی و سطحی است، اما باید برای درمان عوارض آن از داروها، کرم‌ها و پمادهای ضدالتهابی استفاده کرد و تا زمانی که رنگ از روی پوست برداشته نشود، مشکل برطرف نخواهد شد.
هشدار به متقاضیان تاتو
رئیس اداره کارشناسی واردات تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: اقدام به تاتو در آرایشگاه‌ها، باشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی توسط دستگاه‌های تاتو در جامعه رواج یافته و افراد بسیاری را به این امر ترغیب کرده است.
این در حالی است که ضرورتی بر انجام این امر وجود ندارد و ایمن نبودن بسیاری از این دستگاه‌ها، خطرات بسیاری برای سلامت فرد به همراه دارد.
جمال تولی افزود: دستگاه‌های تاتو رایج در همه سالن‌های زیبایی و ورزشگاه‌ها، دارای مجوز از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت نبوده و از ایمنی لازم برخوردار نیستند.
دستگاه‌های ارزان‌قیمت غیربهداشتی یکی از آرایشگرهای شهر اصفهان که ۲۵ سال مشغول این فعالیت است
به خبرنگار ما گفت: کار تاتو در آرایشگاه‌ها و آموزشگاه‌ها به دلیل استفاده آرایشگران از دستگاه‌های ارزان‌قیمت غیربهداشتی توصیه نمی‌شود؛ چرا که اگر یک خانم دچار بیماری شود، آن بیماری را می‌تواند به همسر و فرزندان خود نیز منتقل کند.
خانم مهرابی ادامه داد: اگر در پست و مسئولیتی دولتی مشغول به کار بودم به هیچ عنوان اجازه انجام عمل تاتو را به هیچ‌کس نمی‌دادم و آن را مختص افرادی می‌کردم که واقعا به آن احتیاج و مشکلات پوستی دارند.
وی خاطرنشان کرد: ابرو، یکی از اجزای صورت است که تاثیر زیادی در زیبایی و شاداب به نظر رسیدن آن دارد. اگر خانم‌ها مراقب آن نباشند یا ناخواسته بلاهای جبران‌ناپذیری سر آن بیاورند، پشیمانی زیادی در انتظار آن‌ها خواهد بود.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *