عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان اعلام کرد: اصفهان، پیشگام در تولید گیاهان دارویی کشور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان اصفهان گفت: کشت دیم بعضی از گونه‌های گیاهان دارویی، بحث داغی است که با رونق گرفتن پرورش گیاهان دارویی و بحران کمبود آب مطرح شده است.
پنجمین نمایشگاه گل و گیاه
بابک بحرینی‌نژاد با اشاره به برگزاری پنجمین نمایشگاه گل و گیاه، گیاهان دارویی و فضای سبز شهری، ماهیان و پرندگان تزیینی از یکم تا ششم اردیبهشت سال ۹۵ افزود: در چند سال اخیر استقبال مردم از مصرف گیاهان دارویی افزایش یافته و همین امر، افزایش پرورش گیاهان دارویی و توجه به اهمیت روش‌های مختلف برای افزایش میزان محصول در واحد سطح و مواد مؤثره در پرورش گیاه را به دنبال داشته است.
اصفهان، جزو پیشگامان تولید گیاهان دارویی
به گفته وی، مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان در زمینه اهلی و زراعی کردن بعضی گونه‌های گیاهان دارویی و معرفی آن دسته از گونه‌های تجاری که تاکنون در کشور معرفی نشده‌اند، فعالیت زیادی داشته است. وی تاکید کرد: بعضی از گونه‌های گیاهان دارویی که از خارج از کشور به صورت بذر یا نهال وارد می‌شود توسط این مرکز بررسی شده و پس از انجام اقدامات تحقیقاتی وارد چرخه تولید می‌شود. این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان جزو پیشگامان تولید گیاهان دارویی است، گفت: هم‌اکنون از ۱۲۰۰ گونه گیاهان دارویی شناخته شده در استان، ۴۰۰ گونه به صورت علمی بررسی و معرفی شده است.
لزوم تخصصی برگزار شدن نمایشگاه
به گفته وی نمایشگاه گل و گیاه و گیاهان دارویی یکی از بهترین فرصت‌ها در هر سال است که از طریق آن، کارشناسان این حوزه گونه‌های جدید بررسی شده را به بهره‌برداران این بخش معرفی کرده و بحث‌های حرفه‌ای را دنبال می‌کنند. بحرینی‌نژاد با تاکید بر لزوم هر چه تخصصی برگزار شدن این نمایشگاه خاطرنشان کرد: در مدت برگزاری نمایشگاه، تولیدکنندگان محصولات جدید گیاهان دارویی می‌توانند مخاطب خاص خود را بیابند، سرمایه‌گذاران را جذب و روش‌های جدید کاشت و تولید گیاهان دارویی را معرفی کنند.
مصرف نادرست گیاهان دارویی
وی درباره گیاهان دارویی دارای جنبه زینتی مانند بابونه یا تاتوره نیز گفت: این‌گونه گیاهان سال‌هاست که در خانه‌های ایرانی به صورت زینتی وجود دارد؛ اما گسترش فرهنگ استفاده از آن‌ها منوط به افزایش اطلاع رسانی درباره نحوه درست مصرف آن‌هاست؛ زیرا مصرف نادرست هر گیاه دارویی توسط بیماران، علاوه بر مؤثر نبودن آن می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری وارد کند. عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان درباره استفاده از گیاهان دارویی موجود در فضای سبز شهری مانند رزماری یا اسطوخودوس گفت: این گیاهان به دلیل آلودگی‌های فضای شهری و خیابان‌ها قابل استفاده نیستند که در این زمینه اطلاع‌رسانی وسیعی به عموم مردم صورت نگرفته و متأسفانه برخی شهروندان اقدام به چیدن و استفاده کردن از این گیاهان می‌کنند. وی همچنین علت افزایش مصرف گیاهان دارویی توسط مردم را گرانی هزینه‌های مراجعه به پزشک و قیمت داروهای شیمیایی و همچنین آسانی روش‌های مصرف گیاهان دارویی دانست و گفت: بسیاری از افراد به این دلیل که از مصرف داروهای شیمیایی جواب نگرفته‌اند به گیاهان دارویی روی می‌آورند. همچنین طرفداران مصرف محصولات ارگانیک نیز به مصرف گیاهان دارویی بیشتر علاقه‌مند هستند.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *