نخوردن سحری موجب چاقی میشود
![](http://eskimia.ir/wp-content/uploads/2018/05/1673823224724219094819211441994430218.jpg)
فاطمه احمدی
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به نقش مؤثر روزه داری در بهبود بیماریهای مختلف گفت: نخوردن سحری موجب چاقی میشود.
زهرا عبداللهی در مورد اصول تغذیهای صحیح در ماه رمضان اظهارداشت: مطالعات نشان داده است، روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید است و میزان چربیهای نامطلوب موجود در خون را تنظیم میکند و موجب افزایش میزان چربیهای مفید خون میشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر مصرف سه وعده غذا در طول شبانه روز در ماه رمضان تاکید کرد و گفت: روزه داران همانند اوقاتی که روزه دار نیستند، در طول شبانه روز، سه وعده غذا مصرف کنند، که این وعدهها شامل افطار، شام و سحر است.
در ادامه توصیههای مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص رعایت اصول تغذیه سالم در ماه رمضان آمده است:
** بسیاری از افراد تصور میکنند، هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری میل کنند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند، اما مصرف مواد غذایی پرچربی به خصوص در هوای گرم موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن میشود. مصرف غذای کم چرب و مواد غذایی پرفیبر مثل میوهها و سبزیها در وعده سحری تاکید میشود، مواد غذایی پرفیبر، آب زیادی در خود جذب میکنند و بدن میتواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض شود.
**مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصاً بین غذا توصیه نمیشود، مصرف آب زیاد در وعده سحری، موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیمهای گوارشی شده و روند هضم غذا مختل میشود، لذا مصرف بی رویه آن توصیه نمیشود؛ همچنین باید توجه شود که مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آبمیوه، شیر کم چرب، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک میکند که تعادل آب و الکترولیتهای بدن در هنگام روزه داری، حفط شود.
** در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده و پرچرب استفاده نشود، مصرف غذاهای سرخ شده و پرچرب، علاوه بر افزایش چربیهای خون موجب سو هاضمه، ورم معده، اضافه وزن و چاقی میشوند، همچنین مصرف زیاد چای به خصوص در وعده سحری توصیه نمیشود، زیرا چای مدرر است و باعث از دست دادن آب بدن شما میشود.
** مصرف زیاد مواد قندی و شیرین مثل کیکهای خامهای، شکلات، شیرینیهای خامه دار، زولبیا و بامیه، باقلوا، حلوای خیلی شیرین و چرب، شله زرد شیرین و چرب در ایام ماه مبارک رمضان اضافه وزن و چاقی و خطر بالا رفتن قند خون را به دنبال دارد. برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمیشود، بلکه به دلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب میشود تا شخص روزه دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی میشود.
**مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوهها و سبزیها و نان و غلات (مانند برنج و نان) مانند ترکیب نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است، مصرف شیر گرم، فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است، همچنین استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار میشود.
.