۷۰۰ هزار نفر در کشور مبتلا به صرع هستند

پروانه شریفی

داریوش نسبی تهرانی مؤسس و مدیرعامل انجمن صرع ایران در نشست خبری چهاردهمین همایش بین‌المللی صرع در ایران اظهار کرد: صرع یک بیماری نیست بلکه طیفی از اختلالاتی بوده که در مغز رخ می‌دهد و سبب بروز حملات صرع می‌شود.

وی افزود: عوامل روانپزشکی، علوم رفتاری و عوامل محیطی از جمله موضوعاتی بوده که در بروز صرع نقش داشته و بسیاری از عوامل می‌تواند سبب تحریک آن شود.

مؤسس و مدیرعامل انجمن صرع ایران خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ هزار نفر عضو پیوسته و رسمی انجمن صرع در ایران هستند در حالی که آمار مبتلایان بسیار بیشتر است و بخشی از این مسئله مربوط به مسائل فرهنگی بوده که خانواده‌ها بیماری فرزندشان را مخفی می‌کنند و تمایلی برای مطرح کردن آن ندارند. همچنین دفتر نمایندگی‌های ما در برخی از استان‌ها هنوز کامل نشده و بسیاری از بیماران نتوانسته‌اند با انجمن مرتبط شوند.

مؤسس و مدیرعامل انجمن صرع ایران گفت: پیش‌بینی می‌شود حداقل ۷۰۰ هزار نفر در کشور مبتلا به صرع باشند که جراحی درمان اصلی برای همه این افراد نیست بلکه درمان دارویی مدنظر بوده و تنها بیمارانی که صرع مقاوم دارند نیاز به عمل جراحی برای درمان آنها وجود دارد.

علل شایعی که سبب صرع می‌شود

محمود معتمدی عضو مؤسس لیگ بین‌المللی صرع در ایران در این نشست گفت: انجمن ILAE (لیگ بین‌المللی صرع) در ایران موفقیت‌های زیادی داشته و مهم‌ترین حامی انجمن صرع است و توانسته این لیگ جایگاه و موفقیت‌های ایران را در جهان بیان کند.

وی در ادامه در ارتباط با علل صرع بیان داشت: صرع در سنین مختلف می‌تواند علل متفاوتی داشته باشد به طوری که در سالمندی ضایعات عروقی مغز و در نوزادی علل متابولیک، عفونی و حوادث زایمانی از جمله این علل به شمار می‌رود.

عضو مؤسس لیگ بین‌المللی صرع در ایران افزود: صرع آمار آن بسته به شرایط اجتماعی و اقتصادی بیمار متفاوت بوده و در شهرهای بزرگ عمدتاً به دلیل تروما و تصادفات ایجاد می‌شود.

۷۰ درصد بیماران مصروع درمان قطعی می‌شوند

جعفر مهوری عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در این نشست خبری اظهار کرد: این کنگره ۴ تا ۶ بهمن‌ماه سال جاری در بیمارستان میلاد با حضور صاحب‌نظران و اساتید داخل و خارج از کشور برگزار می‌شود و جدیدترین دستاوردهای در حوزه تشخیص و درمان صرع مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه علی‌رغم اقدامات صورت گرفته و موفقیت‌های ایران در درمان صرع ولی هنوز تا جایگاه اصلی فاصله داریم که برخی از این مسئله مرتبط با موضوع تکنولوژی‌های نوین است. همچنین به کمک خیرین و وزارت بهداشت تلاش شده طی سال‌های گذشته عقب‌ماندگی‌ها در این زمینه برطرف شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: ۷۰ تا ۸۰ درصد بیماران مصروع به روش دارویی درمان می‌شوند و با یک یا دو دارو بیماری‌شان قابل کنترل خواهد بود چرا که صرع جزو بیماری‌های درمان‌پذیر به شمار می‌رود.

دبیر علمی چهاردهمین کنگره بین‌آلمللی صرع بیان داشت: ۷۰ درصد بیماران مصروع درمان قطعی شده و تنها ۳۰ درصد با دارو بیماری‌شان بهبود نمی‌یابد و در واقع به دلیل اینکه مبتلا به صرع مقاوم هستند نیاز به عمل جراحی دارند. البته می‌توان گفت از حدود ۲۰۰ هزار نفر بیمار مقاوم به درمان یک سوم قابلیت جراحی دارند.

مهوری اضافه کرد: متأسفانه برخی از بیماران داروهای خود را به درستی مصرف نکرده یا پزشک داروی مناسب ارائه نمی‌دهد و یا به دلیل عوارض دارویی بیمار داروهای خود را کنار گذاشته است. برای همین گمان می‌کنم که بیماری آن در مقابل درمان مقاوم است. بنابراین آموزش از طریق رسانه‌ها می‌تواند در این زمینه بسیار تأثیرگذار باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه هزینه جراحی و درمان صرع در ایران چه میزان است، گفت: این میزان در کشور آمریکا ۱۰۰ هزار دلار، در انگلیس ۵۰ هزار پوند و در آلمان ۵۰ هزار یورو و در ایران کسی که صرع مقاوم داشته باشد باید حداقل سالانه دو بار پذیرش شده و یا در ICU بیمارستان بستری شود.

وی گفت: بنابراین در طول ۲۰ تا ۳۰ سال فرد مصروع مقام به بیماری برای دولت ۳۵۰ تا ۵۰۰ میلیون هزینه دارد و این بر دوش نظام سلامت است. البته جراحی بیماران در مراکز دولتی ۴ تا ۵ میلیون و در مراکز خصوصی حداکثر ۳۰ میلیون تومان است. بنابراین بهترین اقدام جهت کاهش هزینه‌های نظام سلامت تقویت مراکز دولتی فعال در این زمینه است.

 

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *