اساس خانواده در معرض تهدید است

یادداشت سر دبیر
نیمی ‌از حیات جامعه وابسته به نیمی ‌از جمعیتی است که اساسی‌ترین وظایف را در تحکیم بنیان خانواده بر عهده دارند؛ اما در سال‌های اخیر به دلائل مختلف و فراموشی نقش‌ها، آن نقش اصلی به مخاطره افتاده است.
گاه به اشتباه ما خوشحالیم که بانوان درصد بیشتری از کرسی‌های دانشگاه را به خود اختصاص دادند یا بازار کار رویکردی جدید به جذب خانم‌ها به کار از خود نشان می‌دهد یا…؛ متاسفانه بسیاری از این موارد با روحیات بانوان سازگاری ندارد یا سختی کار یا ساعت کار یا فضای کار یا…؛ اما چه باید کرد؟ چه برنامه‌ای باید داشت تا بنیان خانواده که محورش زنان (همسر) یا به تعبیر درستش مادرانی هستند که باید به تربیت فرزند بپردازند، به امور غیرمرتبط وارد نشوند، نظام خانواده را سامان ببخشند و به ازدواج فکر کنند نه به کارهای مزاحم تشکیل خانواده؛ همچنین پس از ازدواج به زندگی فکر کنند و هیچ چیز را بر زندگی ترجیح ندهند تا بنیان خانواده مستحکم شود، آمار سرسام‌آور
و نگران‌کننده طلاق کاهش یابد و بالاخره رفتارها در خانواده نظم بگیرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، ‌حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با هیئت امنای هم‌اندیشی تحکیم خانواده در همین رابطه بر ۳ اصل مهم تسهیل ازدواج، جلوگیری از متلاشی شدن خانواده (طلاق) و هدایت رفتارهای داخل خانواده تاکید کردند و فرمودند: «اساس خانواده با امواج خیلی تند و بی‌رحمانه‌ تبلیغات غربی دچار تزلزل و تهدید است. بنابراین کار حمایت و حراست از بقای خانواده و حراست از خانواده کار بسیار مهمی ‌است. این قضیه، قضیه خیلی عمیقی است.»
رهبر انقلاب همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سلامت درون خانواده پرداختند. فرازی از بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار به این شرح است: «…در جامعه‏ ما متاسفانه به تَبَع خیلى از جاهاى دنیا، شأن زن شناخته ‏نشده است.
در نظر اسلام و در نگاه کلی‏اى که اسلام دارد، زن همان است که در این جمله‏ «اَلمِرأَهُ رَیحانَهٌ وَ لَیسَت بِقَهرَمانَه» است؛ مثل یک گل. یک گل، وجودش لازم است و نگهدارى‏اش لوازمى دارد: وَ لَیسَت بِقَهرَمانَه؛ منظور از قهرمان، این قهرمان متعارف ما نیست؛ قهرمان یعنى کارگزار؛ یعنى در واقع رئیس خدمه.
این‏جورى نیست که خانم در خانه‏ شما مسئول خدمتگزارى باشد؛ حالا ولو به ‏عنوان رئیس خدمه؛ قضیه این نیست.
وَ لَیسَت بِقَهرَمانَه؛ قهرمان در تعبیرات عربى و در اصطلاحات رایجِ ادبیات عرب عبارت است از آن‏کسى که ملک شما را برایتان اداره می‌کند؛ یعنى کارهایتان را انجام می‌دهد؛ وقتى‏ شما صاحب یک ملکى هستید، یک قهرمانى دارید؛ می‌گوید زن این‏جورى نیست. حالا شما ببینید اگر در یک خانواده‏اى، در یک جامعه‏اى، به زن با این چشم نگاه بشود، اولا تکریم او، حفظ حرمت او، برخورد ملاطفت‏آمیز با او و مسائل فراوانى که دنبالش هست، چقدر موجب می‌شود که زن احساس امنیت کند، احساس آرامش کند.
در اسلام نگفته‏اند که زن نرود بیرون کار کند؛ اصلا این نیست. حالا اینکه بعضى از مخالفین این گرایش اسلامىِ زن، فورا می‌چسبند به اینکه شما نصف نیروى کار جامعه را معطل می‌گذارید، چنین چیزى نیست؛ کسى نگفته کار نکنند؛ اگر می‌توانند کار کنند، کار کنند؛ منتها با این دید کار کنند، با این نگاه کار بکنند؛ کارى که به آن‌ها محول می‌شود، کارى باشد که با ریحانه‏‌بودن جور دربیاید، متناسب باشد.
و البته مهم‏ترین مسئولیت زن هم، کدبانویى است؛ معناى کدبانویى خدمتگزارى نیست؛ معنایش این است که محیط خانواده را براى فرزندان و براى همسر یک محیط امن و آرام و مهربانى می‌کند با مهربانى خودش، با عزتى که در خانه براى او فرض می‌شود…»
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از دست‌اندرکاران موضوع خانواده خواستند کار را بلندمدت ببینند و پی‌در‌پی با فکرهای ابتکارآمیز، خروجی کار را ملاحظه
کنند.
اگر برنامه‌ریزان کشور به فرمایشات رهبر عزیز توجه کنند و این رهنمودها برای مردم تبیین شود و فرهنگ‌سازی در جامعه صورت گیرد، شکی نیست که شرایط جامعه اصلاح، بسیاری از مشکلات فعلی جامعه که گاهی بنیان‌کن است به شرایط سلامت و معنویت تبدیل و زمینه‌های رشد و توسعه همه‌جانبه فراهم خواهد شد.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *