حضور فولاد مبارکه در بازار سرمایه کشور باعث افتخار است

مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران به همراه جمعی از معاونان و مدیران شرکت بورس، ضمن حضور در فولاد مبارکه و بازدید از خطوط تولید آن در جریان دیدار با مدیرعامل و معاونین فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه به عنوان یک صنعت مادر، از لحاظ ارزش اسمی بزرگترین شرکت بورسی است و نقش مهمی را در اقتصاد کشور ایفا می‌نماید، از این رو حضور این شرکت در بازار سرمایه باعث افتخار است. دکتر حسن قالیباف اصل ادامه داد: ازآنجایی که گلچینی از برترین شرکتهای کشور در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده‌اند، به جرأت می‌توان گفت فولاد مبارکه از گل‌های سرسبد این بازار است.

حمایت از شرکت‌های عضو بورس

وی در پاسخ به این سؤال که بازار بورس کشور چگونه می‌تواند از شرکت‌های عضو بورس حمایت کند، گفت: از آنجایی که فولاد مبارکه جزء شرکت‌های پرجمعیت بورس است و حرکات شرکت‌های بزرگی مانند فولاد مبارکه در بازار بورس بسیار تعیین کننده است، بدیهی است این شرکتها به همان اندازه بزرگی‌شان تأثیر بزرگی نیز در بازار دارند. مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد در کشور ما توسعه‌ای اتفاق افتد و کار اقتصادی صورت گیرد، قاعدتاً انتظار می‌رود این حرکات توسط همان شرکتهایی که قبلاً تجارب موفقی داشته‌اند، انجام شود؛ همانگونه که میدانیم فولاد مبارکه از بدو راه اندازی تاکنون طی چندین مرحله توانسته است با اجرای توسعه‌های موفق خود جایگاه صنعت فولاد کشور را ارتقاء دهد، بنابراین شرکتها برای پیشبرد اهداف توسعه‌ای خود نیاز به تأمین و جذب منابع مالی دارند که بازار سرمایه محل مناسبی برای این کار است.

تأمین منابع مالی

به گفته قالیباف اصل، شرکت‌ها برای تأمین منابع مالی خود می‌توانند از طریق بورس که دارای تنوع زیادی در این زمینه است، استفاده کنند؛ همچنین شرکت‌ها می‌توانند از طریق آورده سهامدار، به راحتی از طریق بورس افزایش سرمایه دهند و یا از طریق بورس نسبت به انتشار اوراق مشارکت اقدام و از انواع صکوک، اجاره، استصناع و … استفاده کنند. وی از طرح و راهکار پیشنهادی جدید برای حمایت از شرکتهای حاضر در بورس خبر داد و در این خصوص خاطرنشان کرد: اخیراً با همکاری بانکها و سرمایه گذارهای خارجی در حال فراهم کردن شرایطی هستیم تا آن دسته از شرکتهایی که در بخش سرمایه گذاری و صادرات نیاز به منابع ارزی دارند، بتوانند اوراق یا صکوک ارزی منتشر کنند و آنها را در بورس اوراق بهادار تهران به فروش برسانند؛ از آن جائیکه بخش‌هایی از فعالیت فولاد مبارکه از طریق ارزی انجام می‌شود، بنابراین این شرکت می‌تواند در صورت پیشرفت و به نتیجه رسیدن این طرح از آن استفاده کند.

حضور شرکت فولاد مبارکه در بورس

مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران ضمن ابراز خرسندی از حضور شرکت فولاد مبارکه در بورس گفت: فولاد مبارکه از آن دسته بنگاه‌های اقتصادی پویای کشور است که از ابتدای ورود به بورس تاکنون طی چندین مرحله افزایش سرمایه داده و توانسته است با سرمایه ثبت شده ۷۵ هزار میلیارد ریال عنوان بزرگترین شرکت بورسی از لحاظ ارزش اسمی را به خود اختصاص دهد و به خوبی از ظرفیتهای بازار سرمایه استفاده کند که این برای بازار سرمایه باعث افتخار است. وی با ذکر این مطلب که در فولاد مبارکه سرمایه گذاری بسیار سنگینی انجام شده است، بیان کرد: در آغاز این سرمایه گذاری دولت نقش آفرینی کرده است، اما پس از ورود فولاد مبارکه به بورس این سهامداران حقیقی و حقوقی بوده‌اند که با سرمایه گذاریهای خود شرایطی فراهم کرده‌اند که این کار بزرگ انجام شود. قالیباف اصل در همین خصوص افزود: به یقین ساخت مجدد چنین مجموعه‌ای به راحتی امکان پذیر نخواهد بود و باید اذعان کرد موضوعی که فولاد مبارکه را از سایر شرکتهای حاضر در بورس متمایز می‌کند، نیروی انسانی بهره ور، سرمایه گذاری آگاهانه و اجرای توسعه‌های هدفمند است. وی با تأکید بر اینکه اگر سهامداران حقیقی و حقوقی به شرکتی اعتماد نداشته باشند، مسلماً سهام آنها را خریداری نمی‌کنند، تصریح کرد: اینکه فولاد مبارکه توانسته است طی دوران بهره برداری تاکنون به خوبی توسعه‌های خود را انجام دهد و اعتماد سهامداران را جلب کند، یکی از سرمایه‌های بزرگ دیگر این شرکت است که می‌تواند در راستای رشد و توسعه آن در ادامه مسیر و آینده مؤثر باشد. مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران تصریح کرد: همت و علاقه مندی مدیرعامل، تمامی مدیران و کارکنان این شرکت نسبت به توسعه بالندگی فولاد مبارکه می‌تواند در ادامه مسیر هم این شرکت را برای کسب افتخارات بیشتر یاری کند تا همچنان برای همه ایرانیان و به ویژه برای سهامداران آن مایه افتخار باشد. همچنین در جریان این دیدار دکتر بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه، گزارش کاملی از دستاوردهای گروه فولاد مبارکه و روند تولید بزرگترین هلدینگ فولادی کشور در سال جاری ارائه کرد.

راه اندازی آزمایشی کوره پاتیلی مجتمع فولاد سبا

گفتنی است در جریان بازدید مدیرعامل فولاد مبارکه از مجتمع فولاد سبا، کوره پاتیلی، یکی از طرحهای توسعه این مجتمع که با هدف افزایش ظرفیت از ۷۰۰ هزار به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در حال انجام است، به صورت آزمایشی راه اندازی شد. دکتر بهرام سبحانی در جریان این بازدید، ضمن قدردانی از تلاش کارکنان این مجتمع بر بهره برداری کامل هرچه سریعتر سایر طرح‌های توسعه این مجتمع تأکید کرد. وی با تأکید بر اینکه با راه اندازی پروژه‌های توسعه این مجتمع، گام بلندی در پیشبرد اهداف گروه فولاد مبارکه برداشته خواهد شد، اظهار کرد: با تمرکز بر فعالیتها در واحدهای مختلف از جمله واحد ذوب، ریخته گری و کلاف پیچ دوم، می‌توان از حداکثر ظرفیت‌های موجود جهت پاسخ به نیاز بازار استفاده کرد. مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه این بازدید در زمینه تسریع در عملیات راه اندازی باسکول‌های دینامیک و استاتیک مربوطه، فرایند اجرای پروژه سیگنالینگ و همچنین برنامه ریزی حمل محصولات و مواد اولیه از طریق خطوط ریلی احداث شده، راه کارهایی را ارائه کرد. در همین خصوص بهمن خلیلی مدیر تکنولوژی و اجرای پروژه‌های مجتمع فولاد سبا نیز با بیان اینکه در طی این بازدید از کارگاه‌های واحد انتقال مواد و سیلوهای مربوطه، واحد غبارگیر، کوره‌های قوس الکتریکی، ریخته گری اسلب نازک، کوره تونلی، کارگاه‌های جنبی، توزیع آب مربوط به طرح‌های توسعه مجتمع فولاد سبا بازدید به عمل آمد، یادآوری کرد: با اتمام عملیات این طرحها واحدهای فولادسازی دوم، کوره تونلی و کوره شاتلی جدید، ریخته گری دوم، نصب قفسه ۷ و دان کویلر دوم همراه با تعویض کامل اتوماسیون نورد گرم و نوسازی خط موجود مورد بهره برداری قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: در طرح‌های توسعه مجتمع فولاد سبا تغییرات اساسی و نوسازی در کوره قوس و ریخته گری موجود همراه با تعویض اتوماسیون این خطوط در دست اقدام است که در حال حاضر راه اندازی واحد کوره پاتیلی انجام شده و تست‌های سرد و گرم کوره قوس الکتریکی نیز رو به اتمام است و در هفته‌های آتی به بهره برداری کامل خواهد رسید؛ ضمن اینکه تست سرد واحد ریخته گری این مجتمع در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار فولاد، مسعود نیک گفتار مدیر اجرای پروژه‌های جنبی و پشتیبانی هم به تشریح پروژه‌های مورد بازدید در این مدیریت پرداخت و گفت: احداث راه آهن داخلی فولاد سبا، ساخت ساختمان ایستگاه داخلی این مجتمع، تکمیل و احداث راه آهن خارجی فولاد سبا و ساخت ساختمان ایستگاه مبادله‌ای فولاد سبا (ایستگاه ریز) از جمله پروژه‌های مورد بازدید در این روز بود.

وی در خصوص مشخصات هر یک از این پروژه‌ها گفت: این طرح‌ها توسط مشاور فرا تحقیق سپاهان و دستگاه نظارت طرح آفرینان پارس اجرا شده است؛ در طرح تکمیل و احداث راه آهن داخلی فولاد سبا که توسط شرکت حمل ونقل ریلی گسترش انجام شد، ۹/۱۵ کیلومتر طول خط این پروژه، ۴۱ دستگاه تعداد سوزن، ۲۹۵ هزار مترمکعب حجم کل خاکبرداری و ۱۴۵ هزار مترمکعب حجم کل خاکریزی این پروژه بوده است؛ همچنین پروژه احداث ساختمان ایستگاه داخلی فولاد سبا در سه طبقه به مساحت ۷۵۰ مترمربع شامل اتاق اینترلاکینگ، باتری، اتاق کنترل، دفاتر اداری و موتورخانه با همکاری شرکت رهستان اجرا شد.

نیک گفتار افزود: پروژه تکمیل و احداث راه آهن خارجی فولاد سبا با همکاری شرکت گسترش آهن راه قرارداد منعقد شد که در آن اجرای خط به طول ۶/۱۵ کیلومتر، تعداد ۲۱ دستگاه سوزن، ۲۷۷ هزار مترمکعب حجم کل خاکبرداری، ۳۰۰ هزار مترمکعب حجم خاکریزی و تعداد ۲۰ دستگاه ابنیه فنی پیش بینی و اجرا شد. وی اضافه کرد: در پروژه احداث ساختمان ایستگاه مبادله‌ای فولاد سبا (ایستگاه ریز) که با همکاری شرکت گسترش آهن راه، قرارداد منعقد و ساخت ساختمان اداری ۷۵۰ متر مربعی شامل اتاق اینترلاکینگ، باتری، خانه، اتاق کنترل و دفاتر اداری، موتورخانه و سوزن بانیها اجرا شد.

 

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *