ماه رمضان و تغذیه مناسب
دکتر زهرا عسگری متخصص تغذیه
پیامبر اکرم(ص) فرمود: روزه بگیرید تا سالم بمانید.
درماه مبارک رمضان نظیر سایر ایام سال پیروی از یک برنامه غذایی متنوع و متعادل که ۵گروه اصلی غذایی منظور همان هرم غذایی ( نان و غلات ، میوه ها ، سبزیجات ، گوشت و حبوبات ، شیر و لبنیات ) را در داشته باشند ، توصیه می گردد روزه دار نیازمند سه وعده غذایی ( سحری، افطار، و شام) می باشد، به طوری که نباید حجم زیادی از غذا در وعده های افطار و سحری مصرف گردد.
موارد قابل توجه در ارتباط با سحری رمضان:
توصیه می گردد افراد ساعت مناسبی را جهت بیدار شدن انتخاب کنند تا ضمن بهره مند شدن از برکات معنوی سحر و مناجات با خدا، با فرصت کافی و بدون عجله سحری را میل نمایند.
صرف سحری برای همه روزه داران به خصوص نوجوانان در حال رشد ضروری بوده و خوردن یک وعده غذایی کامل در این زمان توصیه می گردد.
در وعده سحر بهتر است از کربو هیدرات های پیچیده مانند نان های سبوس دار ، غلات ، حبوبات به همراه غذاهای حاوی فیبر مانند سبزیجات و میوه با پوست استفاده گردد.
موارد قابل توجه در ارتباط با افطار رمضان:
افطار را می توان با نوشیدن مایعات گرم (شیر، چای) همراه با خرما و کشمش یا فرنی و شیر برنج آغاز نمود.
شام را با فاصله ۱ تا ۲ ساعت بعد از صرف افطار با یک وعده غذایی سبک که شامل سه گروه غذایی باشد. مانند (نان ، پنیر وگردو یا سبزی) ( حلیم یا آش کم چرب همراه با نان و سبزی) (آبگوشت کم چرب هم راه با نان و سبزیجات و ماست) و…. میل نمایید.
توصیه می گردد در ماه رمضان :
افرادی که در طول روز زیاد تشنه می شوند مقدار مصرف مواد گوشتی و پروتئنی را در سحر کاهش داده و از مواد غذایی به صورت صبحانه کامل(شیر، نان، پنیر، سبزی همراه با میوه میل نمایند و بر عکس افرادی که در نیمه دوم روز دچار ضعف شدید و کاهش قند خون می شوند مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین به همراه کربو هیدرات پیچیده را در سحر افزایش دهند.