فقیهی خبر داد: دانشجویان ایرانی، خادمان افتخاری در کربلا

با هماهنگی صورت گرفته میان ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و بعثه مقام معظم رهبری در عراق از این پس دانشجویان اعزامی به عتبات می‌توانند به‌عنوان خادم افتخاری در کربلا به زائران عتبات خدمت کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدرضا فقیهی رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با اشاره به فعالیت‌های این ستاد گفت: از ۱۹ مرداد که دور جدید اعزام‌ به عتبات آغاز شده کاروان‌های دانشگاهیان طبق برنامه به عتبات اعزام شده‌اند و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به درخواست متعدد و مکرر دانشجویان مبنی بر خدمت به زائرین عتبات و حرمین گفت: پس از هماهنگی با بعثه مقام معظم رهبری مقرر شد از این پس از دانشجویان اعزامی به عنوان خادم افتخاری حرمین شریفین کربلا در برنامه‌های ستاد استفاده کنیم.
وی افزود: دانشجویان در سه گروه ۸ نفره آقایان و بانوان صبح‌ها بعد از نماز صبح در حرم امام حسین(ع) و خیمه‌گاه حسینی و بعد از نماز مغرب وعشاء در سرداب حرم حضرت ابوالفضل‌ العباس(ع) برای خدمت‌رسانی به زائرین حضور خواهند یافت.

آغاز ثبت‌ نام شرکت در پیاده‌روی اربعین حسینی
جانشین مدیر حج و زیارت استان مرکزی اعلام کرد: متقاضیان حضور در مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی(ع) از ۱۵ شهریورماه می‌توانند با مراجعه به سامانه سماح نسبت به ثبت‌ نام خود اقدام کنند.
منوچهر انصاری گفت: با توجه به ضرورت برنامه‌ریزی برای حضور گسترده علاقه‌مندان در مراسم پیاده روی اربعین حسینی(ع) در کربلای معلی و با هدف تخمین تعداد متقاضیان حضور در این مراسم باشکوه، ثبت نام اعزام‌های اربعین انجام می‌شود.
وی مرکزی اعلام کرد: ثبت‌ نام متقاضیان برای حضور در مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی به صورت غیرکاروانی از ۱۵ شهریور ماه در سامانه سماح به نشانی samah.haj.ir آغاز می‌شود و علاقه‌مندان صرفاً از این طریق می‌توانند در این مراسم شرکت کنند.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلات به وجود آمده در سال گذشته که به علت عدم برخورداری برخی متقاضیان این سفر از گذرنامه اتفاق افتاد، ثبت‌نام امسال تنها منوط به داشتن گذرنامه است.انصاری در پایان درباره محدودیت ثبت‌نام تصریح کرد: هیچ محدودیتی وجود ندارد و از هر تعداد متقاضی ثبت‌نام به عمل می‌آید و تا ماه محرم نیز ادامه دارد.

آیت الله العظمی مظاهری

معنای
«لا إِکْراهَ فِی الدِّین»
سوال: خداوند متعال در سورۀ بقره می‌فرماید: «لا إِکْراهَ فِی الدِّین» و از طرف دیگر در داستان پیامبران در قرآن آمده است: «آن کسانی که به طریقی ایمان نیاوردند، به امر خداوند به هلاکت رسیدند.» بین این دو موضوع چه تفسیری وجود
دارد؟
پاسخ: خداوند متعال در سورۀ بقره با جملۀ «لاإِکْرَاهَ فِی‌الدِّینِ» یک حقیقت را بیان می‌کند، به این معنا که با زور و اجبار کسی را نمی‌توان دین‌دار کرد و در ادامۀ آیه می‌فرماید: «‌قَدتَّبَیَّنَ‌الرُّشْدُ‌مِنَ‌الْغَیِّ»؛ یعنی راه هدایت از گمراهی، آشکار و روشن شده است و رستگاری و سعادت، از آنِ کسی است که راه هدایت را در پیش بگیرد و گمراهی و شقاوت، در اثر کفر و دوری از دین، نصیب بندگان خداوند
خواهد شد.
این یک واقعیّت مهّم است؛ امّا آن کسانی که کافر شدند، علاوه‌بر شقاوت ابدی، اگر در مقابل پیامبران و دعوت آنان ایستادگی و لجاجت کنند و بر کفر خود به‌صورت علنی پافشاری داشته باشند، در همین دنیا هم به سزای عمل خود می‌رسند و هلاک می‌شوند؛ یعنی خود را هلاک می‌کنند و در آخرت به جهنّم می‌روند، یعنی خود به جهنّمی که برافروخته‌اند، می‌روند.

آنگولا دین اسلام را ممنوع اعلام کرد
آنگولا نخستین کشور در جهان است که دین اسلام را ممنوع اعلام کرده و تمامی مساجد در این کشور را تعطیل کرد.به گزارش کیمیای کویر، ژوزه ادواردو دوش سانتوش، رئیس جمهور آنگولا ضمن توضیح این اقدام اظهار داشت: ممنوعیت دین اسلام به نفوذ این دین در کشور ما پایان می‌دهد.زا کروز سیلوا، وزیر فرهنگ آنگولا با اشاره به این که این اقدام بر اساس مبارزه با فرقه‌های مذهبی صورت گرفته است، تأکید کرد: دین اسلام توسط وزارت دادگستری و حقوق بشر آنگولا مورد تأیید واقع نشده است و به همین سبب این دین و پیروانش غیرقانونی اعلام شده و تمامی مساجد آنها بسته شده‌اند.آنگولا کشوری با جمعیت ۹۵ درصد از مسیحیان است. طبق اطلاعات وزارت خارجه آمریکا، در این کشور حدود ۹۰ هزار مسلمان زندگی می‌کنند که اکثریت آنها مهاجرانی از آفریقای غربی و لبنان هستند.ایکنا

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *