چند ماده غذایی خطرناک و مرگ آور!
برخی مواد غذایی باید با احتیاط مصرف شود زیرا مصرف بیش از اندازه آنها میتواند به مسمومیتهای کشنده منجر شود.
در این نوشتار با ۱۰ ماده غذایی آشنا می شوید که می تواند در صورت سهل انگاری و درست مصرف نکردن عامل مرگ انسان ها شود:
لوبیای سبز از جمله مواد غذایی محبوب به شمار میرود، اما پنج تا شش عدد آنها اگر نپخته باشند، میتوانند جان کودکان خردسال را به خطر بیندازند. لوبیا سبزهای خام دارای لکتینی به نام « PHA» هستند که میتوانند منجر به خونریزی شدید معده شوند. لکتینها پروتئینهایی هستند که نقششان تسهیل اتصالات سلول به سلول است. PHA در مقدار بالا یک ماده سمی محسوب میشود. حرارت دادن لوبیای سبز PHA را از میان میبرد.
جوز هندی در مقدار بسیار اندک به عنوان یکی از طعمدهندهها و ادویههای مخصوص آشپزی و شیرینیپزی به حساب میآید. اما مصرف یکجای این ادویه به میزان بیش از چهار گرم میتواند موجب بروز حالت تهوع، توهم و در موارد شدیدتر بیهوشی شود. مصرف این مقدار از جوز هندی در کودکان مسمومیت شدید و مرگآور به همراه دارد.
مغز بادام تلخ به مقدار کم حاوی سیانور دو پتاس و اسید سیاندریک است که اگر فردی به مقدار زیاد آن را مصرف کند، مسموم میشود. مصرف پنج تا ده عدد مغز بادام تلخ در کودکان میتواند مسمومیت شدید به همراه داشته باشد، در بزرگسالان این تعداد به ۵۰ عدد میرسد.
مانیوک یا کاساوا گیاه بومی مناطق آمریکای جنوبی است که برای تهیه دسر از آن استفاده میشود. ریشه، برگها و پوست این گیاه نباید به طور خام استفاده شوند، و چنانچه به هنگام تهیه مراقبت نشود، میتوانند به دلیل ایجاد مسمومیت پیامدهای مرگبار به همراه داشته باشند.
مصرف گوشت خام هر چند مرگبار نیست اما میتواند موجب ایجاد کرمهای نواری در دستگاه گوارش شود. عفونت روده و کاهش وزن میتواند از عوارض این نوع از عفونت باشد.
مواد غذایی داخل قوطیهای کنسرو یا شیشههای کنسرو شده میتوانند مرگآور باشند. ذخیرهسازی نادرست یا آلودگی در ورقههای فلزی قوطیهای کنسرو میتوانند مواد سمی تولید کرده که به سرعت در مواد غذایی حل میشوند. قوطیهای کنسرو و شیشههای حاوی مواد کنسرو شده باید همواره در جای خنک و به دور از نور نگهداری شوند.
درست کردن کباب یکی از تفریحهای مورد علاقه مردم به شمار میآید. اما کباب کردن هم میتواند پیامدهای سرطانزا به همراه داشته باشد. حرارت بالا میتواند موجب ساخت هیدروکربنهای پلی آروماتیک شود. به ویژه اگر چربی گوشت به درون آتش ذغال چکه کند. هر چه گوشت کبابی سیاهتر شده باشد، شمار مواد مضر که درون گوشت جمع شدهاند نیز زیادتر است.سولانین از ترکیبات گیلکو آلکالوئیدهاست که در سیبزمینی با ظاهر شدن رنگ سبز به ویژه در قشر زیر پوست آن مشخص میشود.