هپاتیت C واکسن ندارد

پروانه شریفی

سوتی‌تر: رئیس هفته سلامت گوارش گفت: هر سال نزدیک به ۵ هزار و ۱۵۰ نفر در کشور بر اثر نارسایی کبدی فوت می‌کنند که ۶۴ درصد این افراد زیر ۷۰ سال و ۲۲ درصد نیز زیر ۵۰ سال هستند.

دکتر رضا ملک زاده در نشست خبری هفته سلامت گوارش با عنوان این مطلب که از تعداد ۵ هزار و ۱۵۰ فوتی بر اثر سیروز کبدی ۱۶۵۰ نفر به خاطر هپاتیت B، هزار و ۱۰۰ نفر هپاتیت C  و بقیه مشکلات کبد چرب داشته‌اند.

وی با اشاره به این مطلب که همه این بیماری‌ها قابل پیشگیری و درمان است، افزود: کسانی که مبتلا به این هپاتیت‌ها هستند به موقع مراجعه کنند، دچار مرگ زودرس و عوارض این بیماری نمی‌شوند.

ملک زاده با بیان این که یک و نیم میلیون نفر در کشور ناقل هپاتیت B و ۳۵۰ هزار نفر ناقل هپاتیت C هستند، اظهار داشت: این دو ویروس فقط در بدن انسان زندگی می‌کنند و مخزن این ویروس‌ها انسان‌های ناقل هستند.

رئیس هفته سلامت گوارش بر ضرورت ریشه کنی و کنترل کامل هپاتیت B و C تاکید کرد و افزود: مشکلی که وجود دارد این است که اکثر این افراد خبر ندارند که ناقل این ویروس هستند و ما فقط ۱۰ درصد این جمعیت را می‌شناسیم و توانسته‌ایم آنها را درمان کنیم.

به گفته ملک زاده، با پیشرفت‌های علم پزشکی این دو ویروس قابل درمان بوده و کسی نباید به خاطر این ویروس‌ها دچار تنبلی کبد شود.

معاون وزیر بهداشت از همه مردم ایران دعوت کرد حداقل یک بار اهدای خون داشته باشند که بتوان از طریق سازمان انتقال خون افراد ناقل این ویروس را شناسایی و به پزشک معرفی کرد.

وی همچنین ادامه داد: اگر افرادی به هر دلیلی نمی‌توانند خون اهدا کنند، می‌توانند با انجام چکاب برای تشخیص این دو ویروس اقدام کنند.

ملک زاده در عین حال به گروه‌های پرخطر که ناقل این ویروس‌ها هستند اشاره کرد و گفت: افرادی که سابقه اعتیاد تزریقی دارند، افرادی که سابقه خانوادگی هپاتیت B یا C دارند، به خصوص مادرانی که هپاتیت دارند، همچنین افرادی که سابقه زندان و بیماری‌های خونی مثل تالاسمی و هموفیلی دارند و افرادی که خالکوبی می‌کنند و یا حجامت انجام می‌دهند و کسانی که سراغ دندانپزشکان تجربی رفته‌اند و افرادی که با اشیای نوک تیز سر و کار دارند به عنوان گروه‌های پرخطر تلقی شده و برنامه وزارت بهداشت این است که در وهله اول سراغ این افراد برود.

ملک زاده با بیان این مطلب که هپاتیت B از سالی که واکسن این هپاتیت را زده‌ایم کسی به آن مبتلا نشده است، تاکید کرد: این موضوع نشان می‌دهد واکسیناسیون هپاتیت B به طور کامل مؤثر بوده و کسانی که سه بار واکسن زده‌اند از این بیماری ایمن هستند.

رئیس هفته سلامت گوارش، ایران را جزو پاک‌ترین کشورهای مبتلا به هپاتیت C دانست و گفت: آمارها نشان می‌دهد فقط ۴ دهم و در بعضی جاها نیم درصد از مردم کشور هپاتیت C دارند، در حالی که این آمار در مصر ۳۰ درصد و در آذربایجان ۲۰ درصد است.

پاسخ به درمان تا ۹۸ درصد موارد ابتلا

دبیر علمی هفته سلامت گوارش گفت: هپاتیت C واکسن ندارد اما شاهد یک انقلاب در درمان این بیماری هستیم.

دکتر حسین پوستچی در نشست خبری هفته سلامت گوارش با بیان اینکه WHO سال ۲۰۳۰ (۱۴۱۰) را به عنوان سال ریشه کنی بیماری‌های هپاتیت B و C اعلام کرده است، افزود: ما هم یکسری برنامه‌ها را در این زمینه شروع کرده‌ایم که به صورت پایلوت در حال اجراست.

وی با بیان این مطلب که ریشه کنی به معنی عدم وجود موارد جدید این بیماری‌ها تا سال ۲۰۳۰ تلقی می‌شود، گفت: تکلیف هپاتیت B مشخص است چون واکسیناسیون دارد و تزریق سه دوز واکسن از ابتلای افراد به این ویروس جلوگیری می‌کند.

پوستچی با بیان این مطلب که از سال ۱۳۷۰ کار واکسیناسیون کودکان و به دنبال آن غربالگری مادران باردار در کشور شروع شده است، گفت: با این دو برنامه قسمت اعظم هپاتیت B در کشور کنترل شده است.

وی همچنین از واکسیناسیون نوجوانان متولد سال‌های ۶۸ تا ۷۱ علیه هپاتیت B خبر داد و افزود: متاسفانه هپاتیت C واکسن ندارد اما شاهد یک انقلاب در زمینه درمان هپاتیت C هستیم.

پوستیچی ادامه داد: از زمانی که داروهای جدید خوراکی تولید شدند درمان هپاتیت C در ۹۸ درصد موارد پاسخ می‌دهد.

به گفته وی افرادی که مواد مخدر استفده می‌کنند بیشترین شیوع هپاتیت C  را دارند و جمعیت هدف ما برای ریشه کنی این ویروس این افراد هستند.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *