بلایی که زولبیا و بامیه سرتان می‌آورد

فاطمه احمدی

معاون دفتر سلامت تغذیه وزارت بهداشت گفت: مصرف چای و غذای سرخ کردنی در وعده سحر سبب افزایش تشنگی افراد می‌شود.
زهرا عبداللهی معاون دفتر سلامت تغذیه وزارت بهداشت اظهار کرد: به دلیل آنکه ماه مبارک رمضان هم‌زمان با فصل تابستان و گرما همراه شده است، تشنگی در طول روز بیشتر ایجاد می‌شود.
توضیحات دیگر معاون دفتر سلامت تغذیه وزارت بهداشت در رابطه با باید و نبایدهای تغذیه و روزه‌داری را در ادامه می‌خوانید:
** روزه‌داران برای آنکه از تشنگی در ایام ماه مبارک رمضان در امان باشند، بهتر است در وعده سحر تا حد امکان از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی پرهیز کنند.
** مصرف ادویه باعث ایجاد تشنگی در طول روز می‌شود، روزه‌داران سعی کنند که مصرف سالاد، کاهو، خیار و گوجه را در وعده‌های افطار و سحر خود بگنجانند.
** مصرف کاهو و خیار کمک بزرگی به تأمین آب بدن می‌کند و همین مسئله باعث رفع تشنگی افراد در طول روز می‌شود.
سحری چای بخورید، تشنه می‌شوید
** مصرف زیاد چای برخلاف تصور افراد کمک زیادی به رفع تشنگی در طول روز نمی‌کند، مصرف زیاد چای سبب از دست رفتن آب بدن می‌شود، به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که افراد در وعده سحر تنها یک فنجان چای کمرنگ بنوشند.
** برای رفع تشنگی در روزهای ماه رمضان افراد باید از غذاهای کم‌چرب در وعده‌های افطار و سحر استفاده کنند و تا حد امکان از خوردن چلوکباب یا جوجه‌کباب بپر‌هیزند.
بهترین ماده غذایی برای افطار کردن
** مصرف آش پرچرب و غلیظ سبب بروز بیماری سوء هاضمه می‌شود، برای اینکه افراد در ایام ماه مبارک رمضان دچار مشکلات گوارشی نشوند، باید افطار خود را با یک نوشیدنی گرم مانند آب جوش، شیر، چای کم‌رنگ باز کنند و از خوردن آش‌ پرچرب و غلیظ بپر‌هیزند.
** افراد باید در فاصله افطار تا سحر به اندازه کافی ما‌یعاتی مانند آب و دوغ بنوشند، روزه‌داران در ایام ماه مبارک رمضان باید از خوردن بیش از حد غذا در وعده شام پرهیز کنند
تا بتوانند در وعده سحر به مقدار کافی مواد غذایی مصرف کنند.
** در ماه رمضان باید تعادل و تنوع مواد غذایی رعایت شود تا همه مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن تأمین شود.
زولبیا و بامیه چاقتان می‌کند
** زولبیا و بامیه از مقدار زیادی شکر و روغن تهیه شده است و این مواد باعث چاقی و اضافه وزن افراد می‌شود.
** روغن به‌کاررفته در تهیه زولبیا و بامیه از اسید چرب ترانس بالایی برخوردار است و همین مواد باعث شیوع چاقی و بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر
می‌شود.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *