اولین لپ‌تاپ‌ دنیا

 

به گزارش سرویس علمی جام نیـوز، به نقل از فردا نیوز، نخستین لپ‌تاپ در سوم آوریل سال ۱۹۸۱ میلادی با نام Osborne ۱ پا به بازار گذاشت و دارای ۵۲ «کاراکتر» بود؛ اما با گذشت ۳۵ سال از این دستاورد مهم بشر، حمل و جابه‌جایی نمونه‌های فعلی در مقایسه با نخستین لپ‌تاپ ساخته شده، بسیار آسان‌تر است.
نخستین لپ تاپ ۱۰ کیلو و۷۰۰ گرم وزن داشت و جابه‌جایی آن بسیار دشوار و حجیم و طراح آن «Lee Felsenstein» بود؛ ضمن اینکه دکتر «آلن کی» که مغز متفکر اولین نوع از رایانه‌های شخصی مطرح بود، به عنوان یکی از تاثیرگذارترین چهره‌ها در این صنعت به حساب می آمد و نخستین لپ‌تاپ نیز با الهام از ایده وی ساخته شد.
همچنین بعد از طراحی نخستین لپ‌تاپ قابل حمل، شرکت اپل در سال ۱۹۸۹ میلادی تصمیم به ساخت اولین لپ‌تاپ مجهز به سیستم عامل «مک» به وزن ۲ کیلوگرم و صفحه نمایش بزرگ کرد.

چنگالی که غذایتان
را طعم‌دار می‌کند
برای افراد دارای رژیم‌های کم‌نمک یا بدون‌ نمک، چنگالی اختراع شده است که طعم نمک را به کام آن‌ها تداعی می‌کند. به گزارش روزنامه «نیکی تکنولوژی»(Nikkei Technology)، محققان ژاپنی نمونه پیش‌سازی شده از این چنگال «طعم‌دهنده برقی»(electric flavoring fork) را در آزمایشگاه «رکیموتو» در دانشگاه «توکیو» ژاپن ساختند.
این «چنگال طعم‌دار» که توسط «هیرومی ناکامورا»(Hiromi Nakamura) طراحی شده، دسته‌ای دارد که درون آن یک باتری با قابلیت شارژ مجدد با جریان الکتریکی تعبیه شده است.
زمانی که کاربر سر چنگال را روی زبان خود قرار می‌دهد، باید دکمه‌ای را که روی دسته چنگال قرار دارد، فشار دهد تا یکی از سه سطح جریان الکتریکی به زبان منتقل شود که به این ترتیب درجات مختلف شوری در کام فرد شبیه‌سازی می‌شود. بر اساس این گزارش، ادویه‌هایی مانند فلفل و سیر به چنگال کمک می‌کند تا نمکی‌بودن را به جای طعم شوری یا مزه فلز برای کاربر تداعی کند.
نمونه پیش‌ساخته این چنگال ضد آب نیست و با هزینه کمتر از ۱۸ دلار ساخته شده که البته هزینه چنگال در آن لحاظ نشده است؛ باتری این دستگاه تا ۶ ساعت قابل استفاده است.
این اولین باری نیست که «ناکامورا» نشان داده انرژی الکتریکی می‌تواند طعم شوری و شیرینی را شبیه‌سازی کند.وی در سال ۲۰۱۲ مقاله کاربرد انرژی الکتریکی برای تأثیرگذاری بر مزه‌ها را در نشست «تعامل انسان رایانه» در تگزاس ارایه کرد و نسخه اولیه این چنگال را در آن‌جا معرفی کرده بود. نسخه فعلی اندازه کوچک‌تری دارد و ۶ سال برای تولید آن تلاش شده است.

استفاده ایرانیان
از اینترنت شرطی
شورای برنامه‌ریزی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباط با تحقق شاخص تامین امنیت و صیانت از حقوق و حریم‌های فردی و اجتماعی در شبکه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، برنامه خود را در قالب یکی از اهداف برنامه ششم توسعه به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اعلام کرده است.
قرار است طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، تا پایان سال ۹۹ این شاخص به صورت صددرصدی محقق شود. چهار راهبرد برای دستیابی به این هدف کلی از قبیل تحقیق، توسعه و تولید و به کارگیری محصولات بومی امنیت شبکه در نظر گرفته
شده است.
تسلط بر دروازه‌های ورودی و خروجی شبکه‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات کشور، مشارکت اپراتورهای دسترسی و توزیع صیانت اجتماعی شبکه به لایه‌های دسترسی، گذر از IPv4 به IPv6 با قابلیت اصالت‌سنجی و ارتقای قابلیت‌های امنیتی شبکه‌های ICT همزمان با توسعه شبکه نیز، بخش دیگری از راهبردهای در نظر گرفته شده برای تحقق این معیار تا پنج سال آینده هستند.
قرار است طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته سالانه به ترتیب ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰ و نهایتا صددرصد از این پروژه طی پنج سال اجرایی شود. دولت پیش‌بینی کرده که برای پیاده‌سازی کامل این بند از برنامه توسعه‌ای مجموعا به ۱۰۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار
نیاز دارد.
حدود یک سال و نیم گذشته، نصرالله جهانگرد، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، در نشست تخصصی دولت الکترونیک که از سوی معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی ریاست جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه حاکمیت باید بداند در فضای مجازی چه سرویسی به چه شهروندی و در کجا ارایه می‌شود، اظهار کرد: از این رو قرار است تماس بدون شناسه روشن (آی‌دی) در شبکه ملی اطلاعات
سرویس نگیرد.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *