چرا باید هفتهای دوبارماهی بخوریم؟
گوشت ماهی جزو منابع پروتئینی بسیار عالی محسوب میشود. آهن موجود در گوشتها و بهویژه گوشت ماهی که برای خونسازی بسیار ضروری است، ۱۰ برابر قابلیت جذب بیشتری نسبت به منابع گیاهی دارد. همینطور ویتامین ارزشمند B12 که همراه ویتامین A و فلوئور بیشترین مقدار آن در گوشت ماهیها وجود دارد.
ما در کشوری زندگی میکنیم که ماهی بخش کوچکی از سبد غذایی خانوادهها را تشکیل میدهد. به خصوص هنوز در شهرهای کویری مردم خیلی کم ماهی میخورند. هرچند در سالهای اخیر سرانه مصرف ماهی ـ که امروزه مقدار آن جزو شاخصهای توسعه یافتگی جوامع محسوب میشود ـ
در کشور افزایش یافته است، با این حال تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصلهای طولانی داریم. با وجود تلاشهای متعدد برای فرهنگسازی و بهبود سبک غذایی ایرانیان، هنوز خیلیها آشنا نبودن با روش طبخ خوب یا وجود تیغ در گوشت ماهی یا طبع غذایی خود را بهانه مصرف ناچیز ماهی
میدانند.
چرا باید ماهی بخوریم؟
حال پرسش این است که گوشت ماهی چه ویژگیای نسبت به سایر گوشتها دارد که از آن به عنوان غذا ـ دارو یاد میشود؟
دکتر احمدرضا درستی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص تغذیه در پاسخ به این پرسش میگوید: اصولا مصرف انواع گوشتها و مواد پروتئینی برای ساخت سلولهای جدید و حفاظت از سلامت سلولهای موجود در بدن ضروری
است.
گوشت ماهی جزو منابع پروتئینی بسیار عالی محسوب میشود. آهن موجود در گوشتها و بهویژه گوشت ماهی که برای خونسازی بسیار ضروری است، ۱۰ برابر قابلیت جذب بیشتری نسبت به منابع گیاهی دارد. همینطور ویتامین ارزشمند B12 که همراه ویتامین A و فلوئور بیشترین مقدار آن در گوشت ماهیها وجود
دارد.
وی با اشاره به وجود امگا ۳ و چربیهای بسیار سودمند موجود در گوشت ماهی میگوید: امروزه ماهی را به عنوان غذای مغز میشناسیم. به این صورت که اگر امگا ۳ از طریق غذا به اندازه کافی تأمین نشود، سلولهای مغزی در درازمدت آسیب میبینند. همچنین ثابت شده بروز افسردگیهای خفیف تا مزمن و همینطور بسیاری از بیماریهای روحی با دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ بهبود مییابند. به علاوه بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی و بسیاری از سرطانها با کمبود اسید چرب امگا۳ رابطه دارد و در واقع میبینیم کسانی که کمتر ماهی میخورند بیشتر به این بیماریها دچار
میشوند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود سلنیوم در گوشت ماهی را از مزیتهای ممتاز این ماده غذایی برمیشمارد و میگوید: سلنیوم ماده ضدسرطان و آنتیاکسیدانی است که در غذاهای خشکی کمتر وجود دارد.