۵ هزار زائر حج تمتع مشکل قلبی دارند

فاطمه احمدی

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به اینکه ۵ هزار زائر ایرانی در حج تمتع امسال مشکل قلبی دارند، گفت: تیم پزشکی ۵۶۰ نفره جهت ارائه خدمات به حجاج به عربستان اعزام می‌شوند.
سیدعلی مرعشی در نشست خبری که در ارتباط با تمهیدات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر برای حج ۹۷ برگزار شد، اظهار داشت: امسال ایران تنها کشوری است که از عربستان مجوز استفاده رسمی از درمانگاه در مشاعر دارد؛ بنابراین تطبق تفاهم‌نامه با وزارت حج عربستان درمانگاه رسمی در عرفات، مشعر و منا فعال خواهد شد.
وی با اعلام اینکه امسال ۸۶ هزار زائر و عوامل مرتبط به حج اعزام می‌شوند، گفت: با توجه به اینکه حج امسال در فصل گرما است، کار برای سلامتی زائران حساس خواهد بود. همچنین هزار و ۵۰۰ زائر سن بالای ۸۰ سال داشته، ۲۰ درصد مبتلا به پرفشاری، ۱۲ درصد مبتلا به دیابت و ۵ هزار نفر دارای مشکل قلبی هستند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر خاطرنشان کرد: تیم پزشکی ۵۶۰ نفره برای ارائه خدمات به حجاج به عربستان اعزام می‌شوند و مجوز بیش از آن را نداریم. همچنین براساس قانون عربستان فقط ۳ درصد از حجاج می‌توانند عوامل اجرایی همچون عوامل حمل و نقل، تغذیه، بهداشت و… باشند.
مرعشی گفت: تنها مشکل ما در گرفتن خدمت از سعودی‌ها در دو مسئله است،‌ یکی آشنا نبودن حجاج ایرانی به زبان عربی و مسلط نبودن آنها در این زمینه و دیگری اینکه زمان عملیات حج ما از ارائه خدمات سعودی بیشتر است.
وی با بیان اینکه برای پیشگیری از گرمازدگی برنامه‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده است، بیان کرد: تونل سرد در منا در این زمینه راه‌اندازی می‌شود تا در صورت نیاز، زائران احیا شوند. همچنین با توجه به اینکه ۱۶ بیمار دیالیزی امسال در حج هستند،
برنامه دیالیز آنها پیش از اعزام با دولت سعودی هماهنگ شده است.
مرعشی در ادامه با بیان اینکه ۵۰ درصد کادر پزشکی حج را به صورت عمره انجام می‌دهند، گفت: این مسئله سبب می‌شود تا در طول ایام بتوانیم از خدمات پزشکان بهره‌مند شویم. همچنین بین دریافتی پزشکانی که تمتع قبول کنند یا عمره داشته باشند تفاوت وجود
دارد.
وی گفت: گرمازدگی و بیماری‌های تنفسی عضلانی پیش‌بینی می‌شود در صدر بیماری‌های زائران باشد؛ همچنین از آنجایی که زائران چندان به راهپیمایی سنگین عادت ندارند این مسئله می‌تواند سبب بروز مشکل برای آنها شود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ترکیبات کدئین،‌ مرفین، متادون و آمپول و قرص ترامادون را از جمله اقلام ممنوعه به عربستان اعلام کرد و گفت: ‌در مبادی خروجی کشور این مسئله در نظر گرفته شده است. در زمینه داروهای اعصاب و روان نیز با نسخه پزشک معالج مشکلی نخواهیم داشت.
مرعشی گفت: زائران باید در صورتی که از عینک استفاده می‌کنند، عینک و عصای خود را به همراه داشته باشند تا در این زمینه دچار مشکل نشوند.
وی با اشاره به اینکه مازاد دارو که به عربستان ارسال می‌شود به ایران بازخواهد گشت، گفت:‌ تعامل پزشکی ما با کادر پزشکی عربستان خوب است و فقط در حیطه تعاملات پزشکی بوده و یک ذره فراتر از آنکه نیاز به مجوز داشته باشد، انجام نمی‌گیرد.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *