بازگشت پرستوها

پروانه شریفی

»آزادگان» آمدند همان طور که رفته بودند؛ دلیر و مقاوم، مردان قبیله غیرت که گنجینه‌های ارزشمندی هستند که در درون آن‌ها فرهنگ انسان ساز، صبوری و مقاومت دوره اسارت نهفته است.

با آغاز تجاوز عراق به ایران، هزاران نفر از مردم ایران، نظامی و بسیجی راهی جبهه های نبرد حق علیه باطل شدند.

در طول جنگ تحمیلی در کنار پیروزی های رزمندگان اسلام که در نهایت منجر به عقب راندن رژیم بعث از سرزمین عزیزمان تا قلب عراق شد، تعدادی از رزمندگان دفاع مقدس نیز به اسارت نظامیان بعثی درآمدند که با عنوان “آزادگان” نامیده می شوند.

دلی بزرگتر از اقیانوس

اگر نگاهی به آمار اسرای ایرانی در دوره هشت ساله جنگ تحمیلی بیاندازیم خواهیم دید در طول جنگ حدود ۴۵هزار نفر از رزمندگان اسلام به اسارت درآمدند و حدود ۲۵ هزار نفر دیگر از آنان مفقودالاثر شدند. مقاومت رزمندگان ما در مقابل شکنجه های وحشیانه و غیر انسانی بعثی های صدام آن چنان بود که سربازان عراقی را تحت تاثیر قرار داد.

اسرای انقلابی ایران با تفکر و دلسوزی، توانستند انقلابی ماندن و امید را برای ما معنا کنند و صبوری را به ما بیاموزند. این اسیران دلی بزرگتر از اقیانوس داشتند، از دنیا بریدند و تسلیم رضای خداوند شدند و لقب آزاده گرفتند. نیمه تابستان سال ۶۹ بود که نقطه عطف دیگری از انقلاب اسلامی در تاریخ کشور ثبت شد.

روزی که هزاران هزار رزمنده از چنگال اسارت رژیم بعثی به میهن اسلامی خود بازگشتند. آن روز، یادآور خاطره شیرین بازگشت آزادگان به میهن اسلامی است. روزی مبارک که در آن، صابران راست قامت جمهوری اسلامی ایران، پس از سال ها دوری از وطن به خاک میهن پای گذاشتند و به آغوش خانواده و ملت بازگشتند.

سلام مرا به آن‌ها برسانید

آزادگانی که با وجود شکنجه‌های شدید بعثیان، غم ارتحال امام یکی از بزرگ ‌ترین شکنجه ‌هایی بود که در دوران اسارت‌ شان متحمل شدند و از امام فقط چند جمله‌ای هدیه گرفتند که «اگر روزی اسرا برگشتند و من نبودم، سلام مرا به آن‌ها برسانید و بگویید خمینی در فکرتان بود».

اما هنوز هم حالا غرش گلوله‌ها در گوش آزاده‌ها، جانبازان و رزمندگان ما می‌چرخد و صدامی که  به زباله‌دان تاریخ سپرده شده است،اما آن‌هایی که ماندند با کوله باری از خاطرات آمدند که هنوز هم شنیدنش خالی از لطف نیست، خاطراتی که هر کدام داستان واقعی و قهرمان خاص خودش را دارد، قهرمان‌ها هیچ‌ وقت فراموش نمی‌شوند،۳ نسل از جنگ و دفاع مقدس گذشته است اما با مرور زمان و تغییرات فرهنگی هنوز هم آن‌ها قهرمانان اصلی حوادث جنگ تحمیلی هستند.

آزادگان در کلام رهبر

صبر و استقامت شما به اسلام آبرو بخشید؛ شماها ده سال، هشت سال ـ کمتر یا بیشتر ـ سخت ترین دوران را گذراندید. جوانی و زندگی باطراوت دوران شباب را در راه خدا دادید، اما ضرر نکردید؛ چون با خدا معامله کردید. صبر و استقامت شما، به اسلام آبرو بخشید. خانواده های شما با صبر خود اسلام را روسفید کردند و به نظام و جمهوری اسلامی آبرو دادند. در این مدت هشت سال و ده سال و دوران تلخ اسارتِ شما در دست دشمن، ملت ایران با سربلندی از گذرگاه های بسیار سختی عبور کرد. این ملت در جاده آسفالته حرکت نکرد. گردنه های زیادی را طی کرد و با خطرها مواجه شد…ما به شما و به خانواده های شما و به مجاهدت شما افتخار می کنیم.

ضرورت ترویج فرهنگ اسارت

آزادگان، گنجینه های ارزشمندی هستند که در درون آن، فرهنگ انسان ساز دوران اسارت نهفته است. ثبت وقایع اسارت، پلی است برای انتقال فرهنگ اسارت از درون اردوگاه ها به شهرهای میهن اسلامی مان، ایران.

در حقیقت آزدگان دلاور و سرافزار با الهام از مکتب انسان ساز اسلام و سیره ائمه اطهار و با درس گرفتن از زندگی انقلابی و حماسه ساز حضرت زینب (س) که اسوه پایداری و صبر بودند، توانستند دوران دشوار اسارت را پشت سر بگذرانند و شکوه مقاومت و سرافزاری را در صحیفه درخشان ایران اسلامی ثبت کنند و در مسیری گام بردارند که الگو و افتخار ایرانیان و همه مسلمانان شوند. اما با تمام این وجود قهرمان‌ها هیچ وقت فراموش نمی‌شوند…

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *