شوک کاووس

سارا بهرامی

موج که به راه می افتد، عده ای دنبال موج سواری هستند. برخی ها هم به دنبال کشف حقیقت. در این میان تشخیص صواب و ناصواب، راست و دروغ  سخت می‌شود. خبر خودکشی استاد جامعه شناسی دانشگام امام صادق(ع) همچنان محل بحث در میان اهالی سیاست است.

با گسترده شدن واکنش ها به این ماجرا و ابهاماتی که پیرامون نحوه مرگ «کاووس سیدامامی» وجود داشت، سپاه اعلام آمادگی کرد تا مدارک و شواهد خود مبنی بر «جاسوس بودن» این استاد را به نمایندگان ارائه دهد. روز گذشته جلسه ای میان تعدادی از نمایندگان مجلس و نماینده سپاه برگزار شد. جلسه ای که گویا درنهایت نتوانسته ابهامات را به طور کامل برطرف کند. شائبه ها درباره عجیب و غریب بودن این اتفاق تیتر اصلی بسیاری از رسانه ها و سوژه توئیت ها و پست های چهره های سیاسی است. اینکه استاد دانشگاه امام صادق به عنوان یک فعال محیط زیست، چطور «جاسوس» از آب درمی آید و اگر بحث جاسوسی در کار بوده، چرا مراجع پیگیر در این پرونده، در این باره حرف نزده بودند و چرا قوه قضائیه خبر خودکشی این استاد را زودتر و در روز حادثه اطلاع رسانی نکرد و یا چرا چنین خبری باید دقیقا همزمان با ۲۲ بهمن منتشر شود، سوالاتی است که بی جواب مانده است.

برخی نمایندگان پس از تماشای فیلم مربوط به لحظات آخر زندگی این استاد، خودکشی او را تایید کردند. برخی دیگر اما همچنان قانع نشده اند و خواهان پیگیری های بیشتر و دقیق تر در این باره هستند. در عین حال کامران سید امامی برادر کاووس سید امامی روز گذشته تایید و تاکید کرد که برادرش خود را حلق آویز کرده است و گفت: «تعدادی از رسانه‌ها مریض هستند و دائما ما را تحت فشار گذاشته‌اند که مجبور به بیان خلاف واقع شویم. ما در حال حاضر داغداریم و از رسانه‌ها خواهش داریم که به شایعات دامن نزنند.»

فعلا هیچ مقام و مسئولی در این باره اظهارنظر شفاف نکرده است. مصطفی کواکبیان از نمایندگان مجلس می گوید وزرای اطلاعات و دادگستری باید توضیح دهند که اگر جاسوسی بوده، این استاد با کدام سرویس خارجی در ارتباط بوده است ؟

اتهام سیدامامی و چند فعال محیط زیستی دیگر که این روزها خبر بازداشت آنها منتشر شده، همکاری با یک شبکه جاسوسی و جمع آوری اطلاعات به نفع بیگانگان است. همین موضوع سبب شده تا این سوال مطرح شود که براستی فعال محیط زیست که به عنوان مثال برروی پروژه یوزپلنگ آسیایی کار می کرده، چه اطلاعاتی می توانسته به بیگانگان بدهد و اساسا اطلاعات زیست محیطی کشورمان به چه درد سرویس های جاسوسی غرب می خورده است؟

این سوالی است که سرلشکر فیروزآبادی مشاور عالی نظامی فرمانده کل قوا روز گذشته در گفت و گو با رسانه ها تلاش کرد به آن پاسخ دهد. پاسخی که شاید بتواند عده ای را قانع کند. فیروزآبادی گفت: « غربی‌ها بعد از هر تجربه‌ای که با ایران کردند، دچار شکست شدند. در سه سال گذشته در اروپا جمع شدند و به این نتیجه رسیدند که جنگ با ایران نمی‌تواند جنگ نظامی، جنگ فرهنگی یا جنگ سیاسی باشد به همین دلیل گفتند که باید با هر چیزی که داریم با ایران بجنگیم و اسمش را هم گذاشتند “جنگ هیبریدی”. در جنگ هیبریدی ممکن است، ایرانگرد بفرستند که جاسوس باشد. ممکن است فعال محیط زیستی بفرستند که جاسوس باشد، ممکن است دانشمند فعال در تحقیقات کشاورزی بفرستند که جاسوس باشد. در دورانی که من خدمت می‌کردم همه این موارد با دلیل و مدرک پیدا می‌شد.»

مشاور رهبری به موضوع جالب توجه دیگری هم در این باره اشاره کرده است. او با ذکر خاطره ای درباره افرادی که چندین سال پیش به عنوان فعالیت برای جمع‌آوری کمک به فلسطین به ایران آمدند و در ادامه مشخص شد، جاسوس بوده اند، گفت: «در اموالشان انواع جانوران صحرایی را خریده بودند مثل سوسمار، مارمولک و آفتاب‌پرست. سپس بررسی کردیم که این موارد به چه دردشان می‌خورد، بعد متوجه شدیم که پوست آنها امواج اتمی را جذب می‌کند و اینها جاسوس اتمی بودند که می‌خواستند با این بهانه در داخل جمهوری اسلامی از طریق پوست این جانوران صحرایی به این نتیجه برسند که ما در چه مکان‌هایی معدن اورانیوم داریم و کجا در حال کار اتمی کردن هستیم.»

شوک «کاووس» موج به راه انداخته است . موجی که البته در میان هشتگ های «علی کریمی» و «حاتمی کیا» و «رفراندوم» کمتر به آن پرداخته شد و البته شاید در روزهای آینده و با اظهارنظر مسئولان قضایی در این باره، زوایای تازه تری از پرونده استادی که اطرافیانش از محسنات زیادش می گویند و مقام های اطلاعاتی و امنیتی بر جاسوس بودنش تاکید می کنند، روشن شود.

 

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *