دامپزشکی از ارکان مهم تأمین سلامت غذایی در جامعه است

مهناز طغیانی

رئیس شبکه دامپزشکی برخوار اظهار داشت: شبکه دامپزشکی بر بخش تولید و فرآوری در کشتارگاه‌های دام و طیور، بسته‌بندی در کارخانه‌ها، عرضه فرآورده‌های دامی و حمل و نقل آن‌ها، نظارت دارد و اگر قرار باشد غذای مردم از مزرعه تا سفره، سالم و پاک در اختیارشان قرار گیرد، همت همه این مجموعه الزامی است.
مجید فلسفی‌منش تصریح کرد: بیش از یک هزار و ۵۰۰ نوع بیماری در دنیا وجود دارد که ۷۸۰ نوع بیماری‌ها (تقریبا ۴۹ درصد) جزو بیماری‌های مشترک بین انسان و دام‌اند که این عدد و رقم نشان‌دهنده اهمیت مبارزه با این‌گونه بیماری‌هاست.
وی با اشاره به اینکه در ساختار شبکه دامپزشکی پنج واحد مهم فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: واحد مدیریت بهداشت بیماری‌های دام، واحد بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم، واحد بهداشت عمومی و نظارت بر فرآورده‌های خام دامی، واحد قرنطینه و امنیت زیستی و واحد تشخیص و درمان، ازجمله واحدهای مهم شبکه دامپزشکی هستند که این واحدها در شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار فعال‌اند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار با اشاره به اینکه در هر شهرستانی یک شبکه دامپزشکی وجود دارد که زیر نظر اداره کل دامپزشکی هستند، افزود: ادارات دامپزشکی زیر نظر مجموعه سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی فعالیت می‌کنند. به منظور انسجام و هماهنگی، وظایف ساختارها تقسیم‌بندی شده است؛ برای نمونه بیماری تب مالت و سل زیر نظر مدیریت بهداشت بیماری‌های دام، بیماری آنفلوآنزای مرغی زیر نظر واحد مدیریت بیماری‌های طیور و آبزیان، نظارت بر کشتارگاه زیر نظر واحد بهداشت عمومی، بحث امنیت زیستی زیر نظر واحد قرنطینه و نظارت بر داروخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها زیر نظر واحد تشخیص و درمان است.
فلسفی‌منش با اشاره به اینکه در بخش خصوصی دامپزشکی در اصفهان بیش از ۵۰۰ نفر مسئول فنی بهداشتی داریم، که در واحدهای تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی به صورت مستمر فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: در استان اصفهان نزدیک به ۵۰۰ نفر مسئول فنی بهداشتی دامپزشکی در بخش بهداشت و در بخش درمان نیز ۲۵۰ نفر در بخش داروخانه‌ها و درمانگاه‌ها فعالیت می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های ترویجی و آموزشی شبکه دامپزشکی، حرکتی در جهت اقتصاد مقاومتی است و تمام خدمات سازمان دامپزشکی اعم از پیشگیری و کنترل بیماری‌ها با هدف بهبود تولیدات دامی انجام می‌گیرد که نقش مؤثری در پیشبرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دارد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار با اشاره به اهمیت آموزش عمومی شبکه دامپزشکی با محوریت آموزش و ترویج و بالابردن سطح آگاهی عمومی افزود: کتب مختلفی درباره استفاده از گوشت قرمز و سفید، بحران آنفلوآنزای مرغی و پیشگیری از آن منتشر شده است.
آگاهی‌بخشی به مردم و تولیدکنندگان فرآورده‌های دامی در بحث سلامت دام و سایر بیماری‌های دامی حائز اهمیت است. در این راستا در سال جاری تاکنون شبکه دامپزشکی برخوار با همکاری جهاد کشاورزی پنج کلاس آموزشی برگزار کرده است.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *