شعله‌های اوتیسم

غزل سلیمانی

در چند روز گذشته اخبار مربوط به حرکات غیر متعارف «مژگان صابری» در نشست خبری فیلم سینمایی «شعله ور» با واکنش‌های متفاوتی از سوی خبرنگاران، صفحه‌های خبری در شبکه‌های اجتماعی و سایر کاربران رو به رو شد.

در فیلم‌ها و عکس‌های منتشر شده از این بازیگر تازه قدم گذاشته در عرصه سینما، آشفتگی، کلافگی و حرکات پی در پی در جدال با شال روی سرش به وضوح قابل مشاهده است. حتی در برخی از مصاحبه‌های که با او انجام شده در صحبت کردن او این آشفتگی کاملاً حس می‌شود.

بعد از انتشار این تصاویر و تیترهایی همچون: اعتیاد خانم بازیگر، استفاده از گل و شیشه در نشست خبری، نهایتاً از سوی برخی از هنرمندان و مطبوعات اعلام شد که، «مژگان صابری» اوتیستیک می‌باشد و حرکات او ممکن است مربوط به اختلال «اسپرگر یا اوتیسم» باشد.

بعد از انتشار این اخبار موج عظیمی از عذرخواهی و دلسوزی توسط کاربران و مطبوعات مشاهده شد و در بین نظرات نکته جالب توجه این بود که برخی اظهار داشتند که: «اگر این بازیگر بیمار است پس چرا در فیلم بازی کرده است؟»

اما سؤال این است آیا اوتیسم یک بیماری است؟

در واکنش به این موضوع «اشکان خطیبی» بازیگر شناخته شدهٔ سینما و تلویزیون ویدئویی از خود منتشر کرد و به عنوان یکی از سفیران اوتیسم در ایران اطلاعات دقیقی در مورد این اختلال در اختیار کاربران صفحهٔ اینستاگرام خود گذاشت. در ادامه «لادن طباطبایی» که خود دختری اوتیستیک دارد واکنش خود را با انتشار ویدیوی «اشکان خطیبی» نشان داد.

اوتیسم چیست؟

به نظر می‌رسد اوتیسم یک اختلال رشد است و دلیل آن هنوز مشخص نشده است.

برخی اذعان دارند که این اختلال در اثر شهر نشینی به وجود آمده است.

به هر حال اوتیسم یک اختلال رشد است که از بدو تولد همراه فرد خواهد بود و از دو سال اول زندگی خود را با نشانه‌های از جمله نداشتن ارتباط چشمی، عدم توجه و تمرکز، عدم تکلم و واکنش به صدا بروز می‌دهد و در برقراری ارتباط با جامعه، فرد را دچار برخی از بحران‌ها می‌کند.

فرد اوتیستیک از شلوغی، مکان جدید، افراد جدید واهمه دارد و دچار بهم ریختگی حسی می‌شود و این به هم ریختگی عموماً خود را با حرکات کلیشه‌ای و بیقراری نشان می‌دهد.

برخی از دانشمندان معتقدند که اوتیسم ریشه در ژنتیک دارد.

اوتیسم یک بیماری نیست!

اوتیسم بیماری نیست و از آنجا که بیماری نیست پس درمانی ندارد و تنها فرد اوتیستیک کمی با افراد دیگر تفاوت دارد. فرد اوتیستیک فردی به مراتب توانا می‌باشد. دچار اختلال ذهنی، جسمی یا فکری نیست. فرد اوتیستیک فردی است که مانند همهٔ انسان‌ها در برخی کارها توانایی خاص و کاملی دارد و در برخی از آن‌ها اینگونه نیست. تنها تفاوت آن‌ها رفتارهایی گاه پی در پی و تکراری است، گاها در خود فرو می‌روند، و گاها برقراری ارتباط با دیگران برایشان سخت است.

جالب است بدانید که افراد اوتیستیک در برخی از موارد مثله موسیقی، ریاضی، نجوم، طراحی و … توانایی‌های خارق العاده ای دارند. به طوری که یک انسان معمولی قادر به انجام آن نیست.

نکته  قابل توجه اینکه آلبرت اینشتین، آمادئوس موتزارت، آیزاک نیوتون، چارلز داروین، توماس جفرسون افرادی اوتیستیک بودند.

و در دنیای امروز گفته می‌شود «لیونل مسی» بازکن تیم بارسلونای اسپانیا و تیم ملی آرژانتین دچار اختلال اسپرگر می‌باشد که نوع خفیفی از اوتیسم است.

اوتیسم را بشناسیم!

امروزه با فرا گیر شدن این اختلال و رشد آن در جامعه بهتر است اوتیسم را بشناسم و به دیگران معرفی کنیم تا این تفکر که آنها نباید در جامعه حضور بیابند را ریشه کن کنیم.

اوتیسم یک تفاوت فردی است و باید بدانیم همه ما در خلقت متفاوت هستیم. پس چه بسا پذیرفتن این موضوع و درک آن کمکی بس درست و بجا به این گونه افراد می‌باشد.

این را بدانید که اوتیسم در همهٔ افراد به یک صورت نیست و هیچ فرد اوتیسم به فرد اوتیسم دیگری شباهت ندارد.

آن‌ها با کمی تفاوت اطرافمان هستند و از جامعه سهم دارند. نگاه کوته فکرانه ما در مورد این اختلال می‌تواند زندگی و آینده این افراد را به شدت تحت الشعاع قرار بدهد. موجب خانه نشینی هیچ فرد اوتیستیکی نباشیم. مطالعه کنیم، بشناسیم و قضاوت نکنیم.

میخی که در دیوار فرو رفت حتی اگر بیرون بیاید باز هم جایش خواهد ماند!

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *