طراحی و تولید بازی «مهارت‌های اجتماعی» با هزینه شخصی

عابد کریمی

 ویژه برنامه «نون و پنیر و بازی ۳» با هدف ارائه الگوهای تفریحی سالم و معرفی بازی‌های جدید فکری وجنبشی چهارشنبه ۴ بهمن‌ماه در خانه خلاقیت و بازی‌های فکری وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان برگزار شد.

طرح برنامه «نون و پنیر و بازی» هر چهارشنبه با یک بازی جدید در خانه خلاقیت و بازی‌های فکری و همراه با اهدای جوایز میزبان کودکان است. بازی‌هایی که در این ویژه برنامه معرفی می‌شوند همگی بازی‌های جدید و کاملاً ایرانی هستند. این دوره جشنواره «نون و پنیر و بازی» که دوره سوم از این جشنواره به شمار می‌رود از ۲۴ آبان آغاز شده و تا ۲۴ اسفند روزهای چهارشنبه هر هفته از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۲۰ برگزار می‌شود.

معرفی بازی «مهارت‌های اجتماعی» با هدف ارائه الگوهای تفریحی سالم

«نون و پنیر و بازی» چهارشنبه ۴ بهمن‌ماه با معرفی بازی «مهارت‌های اجتماعی» میزبان خانواده‌ها بود. این برنامه با هدف ارائه الگوهای تفریحی سالم و شناساندن بازی‌های جدید فکری- جنبشی برای شهروندان اصفهانی برنامه ریزی شده و سعی دارد لحظات مهیج و بانشاطی را برای کودکان و خانواده‌ها فراهم کند.

آموزش بازی مهارت‌ها و راهکارهای اجتماعی به افراد جامعه لزومی است

مرجان عالی‌دوست، طراح، تولید کننده و برگزار کننده بازی «مهارت‌های اجتماعی» گفت: این بازی مهارت‌ها و راهکارهای اجتماعی را به افراد جامعه آموزش می‌دهد. راهکارهایی که همه افراد جامعه باید آموزش ببینند و از عمل کردن به آن نهراسند. هدف اصلی من هم در طراحی این بازی آموزش همین مهارت‌ها بوده، مهارت‌هایی که حتی افراد بزرگسال هم بیشتر اوقات به خوبی از پس آن برنمی‌آیند.

بازی مهارت‌های اجتماعی مهارت نه گفتن و مدیریت خشم را تقویت می‌کند

عالی‌دوست اهداف اصلی بازی مهارت‌های اجتماعی را لزوم طراحی این بازی توسط خود دانست و عنوان کرد: مسائلی چون تمرکز بر مهارت افراد، مهارت نه گفتن و مدیریت خشم و… موضوعاتی است که این بازی به آن می‌پردازد. در این برنامه ۲ بازی از من حضور دارد که به غیر از مهارت‌های اجتماعی بازی «مهره چین» هم در هفته دوم بهمن‌ماه در خانه خلاقیت و بازی‌های فکری معرفی خواهد شد.

بازی‌ها را بر اساس کمبودها و لازمه‌های آموزشی در جامعه طراحی می‌کنم

این طراح بازی‌های فکری و آموزشی تصریح کرد: بازی‌ها را بر اساس کمبودها و لازمه‌های آموزشی در جامعه طراحی می‌کنم. گاهی اوقات از بازی‌های خارجی نیز برداشت می‌کنم زیرا باید تجارب دیگر را نیز مدنظر گرفت.

وی خاطرنشان کرد: یک طراح بازی باید خلاقیت داشته باشد و از هر کمبودی برای آموزش به نفع کودکان و جامعه خود برداشت کند. این نیست که هر بازی باید آموزش به همراه داشته باشد چون گاهی باید به کودک اجازه شادی و برون‌ریزی هیجان داد. پس توجه کنید که هر بازی بر مبنای عملکرد خود طراحی، تولید و وارد جامعه می‌شود. البته بازی مهارت‌های اجتماعی سفارش و دغدغه ارگان قضایی بود.

همه افراد جامعه از کودک و بزرگسال باید این مهارت‌های اجتماعی را بیاموزند

عالی‌دوست در ادامه افزود: مهارت‌های اجتماعی جزو آموزش‌های غیررسمی است و این آموزش‌ها رده سنی ندارد. یعنی همه افراد جامعه کودک و بزرگسال باید این مهارت‌ها را بیاموزند. در حال حاضر سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان برای معرفی این بازی‌ها و عملکرد آموزشی در جامعه سرمایه‌گذاری کرده است.

وی ادامه داد: با این حال، حضور آموزش و پرورش نیز در این عملکرد به اندازه تاثیرگذاری لازم و ضروری است. آموزش و پرورش حجم عظیمی از آموزش در جامعه را به عهده دارد و همین موضوع باعث می‌شود که بتواند در آموزش مهارت‌های اجتماعی نقش عمده‌ای داشته باشد.

ساخت و طراحی بازی با هزینه شخصی و بدون اسپانسر

مرجان عالی دوست بازنشسته سازمان انرژی هسته‌ای و ۴۷ ساله است. او ساخت و طراحی بازی را دغدغه اصلی خود می‌داند و گویا به همین دلیل پس از ۲۲ سال کار در سازمان انرژی هسته‌ای خود را بازنشسته می‌کند و به دنبال علاقه‌مندی خود وارد فضای طراحی بازی می‌شود.

او برای تولید بیشتر بازی‌هایی که طراحی کرده خود اسپانسر شده و از هزینه شخصی خود سرمایه گذاری کرده است. جالب است که عالی دوست علاقه‌ای ندارد برای تبلیغ و درخواست سرمایه از هر ارگانی طلب یاری رسانی کند.

در جمع ۱۶ بازی جشنواره «نون و پنیر و بازی»، هر هفته از یک بازی جدید رونمایی می‌شود. در این ویژه برنامه کودکان به همراه خانواده‌هایشان به انجام آن بازی می‌پردازند. این بازی‌ها هر هفته متفاوت هستند و از نام و نشان این بازی‌ها می‌توان به بازی‌هایی چون «لیوان‌چینی»، «مهارت‌های اجتماعی»، «خونه کوچولو»، «کتان» و چندین بازی جدید دیگر نام برد.

برای هر هفته و هر بازی جدید که انجام می‌شود، کلیپی ساخته خواهد شد و در آن کلیپ بازی آن هفته از جشنواره «نون و پنیر و بازی» معرفی می‌شود و تأثیرات آن بازی مطرح می‌شود.

لازم به ذکر است در این برنامه شخص ایده پرداز بازی‌ها، گروه فنی و کارشناسان داوری نیز در کنار کودکان و خانواده‌ها حضور دارند. حضور عموم شهروندان در این جشنواره آزاد است.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *