همراه پرخطر

زهرا نصیری

در کشورهای انگلستان، مجارستان، اسپانیا، سوئد و استرالیا ظرف مدت ۱۰ سال استفاده از گوشی همراه در نوجوانان ۱۰۰درصد افزایش یافته است و متأسفانه در ایران نیز خانواده‌ها این ابزار را به‌راحتی و حتی برای گذراندن زمان و بازی در اختیار کودکانشان قرار می‌دهند.
آمارها نشان می‌دهد تعداد گوشی‌های همراه در ایران بیش از جمعیت کشور است؛ به طوری که برای جمعیت ۸۰ میلیونی ایران، ۱۰۰ میلیون سیم‌کارت ثبت شده است و این در حالی است که مردم ما از عوارضی که این وسیله ارتباطی کوچک روی آنها دارد، غافلند.
کارشناسان می‌گویند امواج مغناطیسی گوشی همراه روی جریان خون مغز و DNA سلول‌ها تأثیر زیادی دارد. پژوهش‌ها بر روی ۱۵ هزار زن بارداری که با این وسیله ارتباطی سروکار زیادی داشتند و مقایسه با زنان بارداری که گوشی همراه در دسترس نداشتند، نشان داد زنانی که گوشی همراه در دسترس داشتند، بیشتر در معرض سقط جنین، زایمان زودرس و متولدشدن کودکان بیش‌فعال و عصبی بودند.
امواج گوشی همراه نابارور می‌کند
فوق تخصص زنان و زایمان و پژوهشگر مرکز باروری و ناباروری رویان اصفهان در گفت‌وگو با کیمیای وطن با اشاره به اینکه میزان تأثیرگذاری امواج مغناطیسی گوشی همراه روی هر فرد بسته به ژنتیک فرد، شدت امواج و مدت‌زمان قرارگیری در برابر امواج دارد، افزود: این امواج باعث ناباروری و تأثیرگذاری بر روی اسپرم، تخمک و سلول‌های تشکیل‌دهنده جنین می‌شود.
سید مهدی احمدی بر کاهش زمان مکالمه با گوشی همراه، استفاده از هندزفری، استفاده نکردن از گوشی در زمان حرکت‌کردن و نقاطی که خط نمی‌دهد، تأکید کرد و افزود: کودکان بیشتر در معرض خطر امواج گوشی همراه هستند. کودکان به علت سیستم عصبی در حال رشد و جذب انرژی بیشتر از ناحیه سر، بیشتر در معرض خطر امواج گوشی همراه هستند و باید آنها را از استفاده زیاد از گوشی همراه بر حذر داشت.
تأثیر مخرب گوشی همراه بر گوش وی با اشاره به اینکه استفاده از گوشی همراه ممکن است آثار زیان‌باری بر عملکردهای ادراکی انسان مانند حافظه و تمرکز داشته باشد، ادامه داد: اثر گوشی همراه بر گوش انسان در درازمدت به صورت احساس صداهای اضافی تأیید شده است. عموما توافقاتی درباره این امر وجود دارد که انرژی فرکانس رادیویی باعث انبساط بافت‌های مغز می‌شود که ناشی از تغییرات حرارت کوچک، اما سریع بافت‌هاست.
احمدی با اشاره به اینکه امواج گوشی همراه باعث ایجاد امواج فشاری می‌شود که از طریق جمجمه به گوش درونی فرستاده می‌شود، جایی که گیرنده‌های حساس صوتی در آنجا قرار دارند، گفت: به این ترتیب، اثر حرارتی گوشی همراه بر گوش انسان در درازمدت و به صورت احساس اصوات وز وز، ‌هیس‌هیس یا تق‌تق تأیید می‌شود.
تومور مغزی، رهاورد گوشی همراه برای کودکان یک پژوهشگر و مخترع درباره عوارض امواج الکترومغناطیس و شیوه‌های ایمن‌سازی، با بیان اینکه اشعه گوشی همراه خطر تومور مغزی را در کودکان افزایش می‌دهد، گفت: بافت مغزی کودکان به دلیل داشتن رطوبت بیشتر یک رسانای عالی برای اشعه گوشی همراه است و به نسبت مغز افراد بزرگسال در مواجهه با این اشعه بسیار گرم‌تر می‌شود.
علی زینلی با تأکید بر اینکه در مطالعات مشخص شده است که اگر کودکان استفاده از گوشی همراه را از کودکی آغاز کرده باشند در اواسط سن نوجوانی به تومور مغزی مبتلا خواهند شد، افزود: این شرایط زمانی به اوج خطر نزدیک می‌شود که گوشی همراه به اتاق خواب کودکان راه یابد یا در بالین آنها قرار گیرد.
وی تأکید کرد: قراردادن گوشی همراه در اتاق خواب تأثیر میدان الکترومغناطیس گوشی همراه بر مغز کودکان را از طریق افزایش حرارت و ایجاد تغییر در پروتئین‌ها و درنهایت ژن‌های عامل شروع سرطان مغزی افزایش می‌دهد.
این پژوهشگر افزود: علت اصلی خطر گوشی‌های همراه و دستگاه‌های بی‌سیم وقتی است که مغز در میدان الکترومغناطیسی این دستگاه‌ها قرار می‌گیرد. همچنین از آثار دیگر این دستگاه‌ها و گوشی بر کودکان می‌توان به ناباروری، اوتیسم، کاهش رطوبت مغز، آلزایمر و اختلال در عملکرد سیستم ایمنی اشاره کرد.
آیا دکل‌های مخابراتی بی‌خطرند؟
در همین زمینه رئیس اداره مخابرات شهرستان اردستان درباره خطر امواج دکل‌های مخابراتی بر مغز به این مسئله اشاره داشت: این امواج از نوع غیریونیزه بوده و سطح انرژی پرتوهای آن بسیار محدود است و هیچ خطری برای سلامتی مردم ندارند.
حمیدرضا ترکیان با بیان اینکه با توجه به نتایج به‌دست‌آمده دکل‌های مخابراتی که براساس اصول فنی و تجهیزات و استانداردهای بین‌المللی نصب می‌شوند، هیچ‌گونه ضرری ندارند، افزود: سطح استاندارد سیگنالی که سازمان انرژی اتمی بین‌المللی تأیید می‌کند ۴.۴ وات بر متر مربع است. براساس اندازه‌گیری‌های دقیقی که صورت گرفته و می‌گیرد، شدت سیگنالی که در فاصله ۵ متری از دکل‌های مخابراتی ۳۶ متری به انسان انتقال داده می‌شود، حدود ۲ هزار برابر کمتر از سطح استاندارد است.
وی افزود: سازمان انرژی اتمی ایران (مرکز نظام ایمنی هسته‌ای امور حفاظت در برابر اشعه) پیوسته بر عملکرد اپراتورهای گوشی همراه درخصوص شدت پرتوهای ساطع‌شده از دکل‌های مخابراتی نظارت دارد.
بالاتر از خبر…
به‌تازگی انجمن متخصصان پوست انگلستان هشدار داده است استفاده طولانی‌مدت از گوشی همراه موجب بروز نوعی حساسیت پوستی می‌شود.
یافته‌های علمی نشان‌دهنده این است که امواج این وسیله کوچک سطح آنتی‌ژن‌های آلرژن را در افرادی که سابقه آلرژی دارند، افزایش می‌دهد. استفاده نیکل و کوبالت در ساخت گوشی همراه باعث شده است که استفاده بیش از حد از این وسیله باعث قرمزی و خارش پوست شود.
با همه فوایدی که شاید این وسیله برای مردمان قرن ۲۱ دارد، باید به این مهم توجه داشت که برای ایجاد سلامت و کم‌کردن هزینه‌هایی که از بابت درمان بیماری‌های صعب‌العلاج و مختلف از جیب مردم به خزانه بنگاه‌های داروسازی وارد می‌شود، بهترین راه برای جلوگیری از این آثار مخرب این است که از ابزارها و تکنولوژی جدید ازجمله استفاده از گوشی همراه، ماهواره، دکل‌های مخابرات، رایانه و … به‌درستی استفاده شود تا ضررهای مالی کمتری به خانواده‌ها، دولت و منابع ملی برسد.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *