ولایتی؛ نمایندگان موافق و مخالف در مجلس برای اعتلای حقوق ایران تلاش کردند

علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، در حاشیه دیدار خود با یان الیاسون قائم مقام دبیرکل سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران به تشریح این دیدار پرداخت و اظهارداشت: با قائم‌مقام دبیرکل سازمان ملل درباره فاجعه منا صحبت کردیم و وی از اتفاقات پیش آمده در عربستان ابراز تاسف کرد و این واقعه و مصیبت بزرگی که برای ایران رخ داده را تسلیت گفت.

 

ولایتی ادامه داد:قائم مقام دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که دیدگاه سازمان ملل نیز در این امر استوار است که از این نوع اتفاقات به خصوص در اماکن زیارتی تکرار نشود.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر ولیعهد عربستان و وزیر دفاع آن کشور به روسیه با توجه به اینکه آمریکا و روسیه وارد یک جنگ نیابتی شده‌اند، تصریح کرد: روسیه به عنوان یک کشور فعال در منطقه و صحنه بین‌الملل است که طبیعی است با وی مشورت کند و بعد از حضور فعال‌تر روسیه در سوریه برای مقابله با تروریست‌ها به نظر می‌رسد آنهایی که حامی تروریست بودند نگران شوند و چنین فعالیت‌هایی را انجام دهند.

 

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک تصریح کرد: با تحرکی که اخیرا بین ائتلاف ۴ گانه میان ایران، سوریه، عراق و روسیه و مقاومت اسلامی در لبنان رخ داده و یک همکاری نزدیک و جدی را در مقابله با تروریست دارند کار حامیان تروریسم را در منطقه نگران کرده و آنها باید بدانند که بیش از این نمی‌توان از تروریست‌ها حمایت کنند زیرا افکار عمومی جهان این را نمی‌طلبد.

 

ولایتی خاطرنشان کرد: قائم‌مقام دبیرکل سازمان ملل نیز در این امر تاکید داشت که سازمان ملل متحد با اینکه عده‌ای از کشورهای مختلف با عناوین مختلف و مقاصد غیرانسانی بخواهند در کشورها آشوب ایجاد کنند از جمله مانند عراق، سوریه مخالف است. افراد یا کشورهایی مانند آمریکا از تروریست‌های میانه‌رو دفاع کنند چراکه تروریست، تروریست است و میانه و رو تندرو ندارد و فرد اروپایی یا آسیایی یا آفریقایی در سوریه چه می‌خواهند بکنند، آنها در سوریه مردم بی‌گناه را می‌کشند در حالی که پول این تروریست‌ها را کشورهایی می‌دهند که بویی از دموکراسی نبردند.

 

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در پاسخ به سوال دیگری درباره ارزیابی برجام در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: هرآنچه مجلس تصمیم بگیرد در حقیقت حق مجلس است، مخالفان و موافقان برجام تلاش کردند و با هم گفت‌وگو کردند و آنچه در مجلس پیش آمد نشان‌دهنده یک دموکراسی پیشرفته در جمهوری اسلامی است.

 

وی ادامه داد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی چه موافقان و چه مخالفان برجام در جهت پیشبرد دیدگاه‌های خود و در جهت اعتلا و احیای حقوق ایران تلاش کردند و طبیعت دموکراسی این است، صرف نظر از مشکلاتی که در این گفت‌وگوها پیش آمد اما نمایش ارزشمند دموکراسی جمهوری اسلامی ایران بود و هر آنچه که در مرکز تصمیم‌گیری شود در کشور متبع و قانونی است.

 

ولایتی در ادامه سخنان خود با اشاره به حضور فعال یان الیاسون در دوره‌های مختلف سازمان ملل گفت: وی سابقه ارزشمندی در فعالیت‌های سیاسی دارد که امیدواریم حضور وی در مناطق پرتنش در دنیا مؤثر باشد.

 

وی با اشاره به سفر اخیر وی به ایران تصریح کرد: در این دیدار هر دو در رابطه با عراق، سوریه و یمن صحبت کردیم و هر دو اعتقاد سازمان ملل متحد و جمهوری اسلامی ایران را بیان کردیم که باید تمامیت ارضی عراق، سوریه، یمن و کشورهای آشوب‌زده منطقه حفظ شود.

 

ولایتی با بیان اینکه هر دو معتقد بودیم حل بحران‌های کشورهای منطقه راه حل نظامی ندارد، تصریح کرد: راه حل بحران کشورهای منطقه سیاسی است و من به وی گفتم تلاش سازمان ملل به عنوان چتری بی‌طرفانه برای ایجاد صلح و آرامش در این منطقه آشوب‌زده می‌تواند مؤثر باشد.

 

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید از دخالت بیگانگان با حضور سازمان ملل جلوگیری شود تصریح کرد: مبارزه با تروریسم باید به عنوان هدف مشترک سازمان ملل و جمهوری اسلامی ایران باید مورد تأکید قرار بگیرد.

 

یان الیاسون نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی خود از دیدار با ولایتی تصریح کرد: گفت‌وگوهای سازنده و مؤثری با دوست و همکار ۳۵ ساله خودم آقای ولایتی انجام دادیم و درباره شرایط منطقه و راهکارهای صلح‌آمیز که منجر به ایجاد صلح در منطقه می‌شود صحبت کردیم.

 

وی با بیان اینکه در گفت‌وگوهای خود در پیدا کردن راه حل سیاسی برای حل بحران سوریه و یمن تمرکز کردیم تصریح کرد: آنچه اهمیت دارد رویارویی و مقابله با تروریست در کشورهای منطقه مانند عراق و سوریه است که ما در گفت‌وگوهای خود بر لزوم ایجاد امنیت پایدار در کشورهای منطقه که متأسفانه تحت تروریسم و افراط‌گرایی قرار گرفته است به بحث و گفت‌وگو پرداختیم تا راهکارهایی که منجر به حل این بحران می‌شود، پیدا شود.

 

قائم‌مقام دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان کرد:‌ در دیدار امروز با آقای ولایتی پیام سازمان ملل را که بیانگر احساسات با کشورهای عضو این سازمان است به وی رساندم و آن پیام این است که اکثریت دولت‌ها از توافق هسته‌ای بین ایران و ۱+۵ حمایت کرده و امیدواریم این توافق راه را برای گفت‌وگوهای سازنده میان ایران و سازمان ملل باز کند.

 

وی در پایان با اشاره به حمایت از همکاری جمهوری اسلامی ایران با سازمان ملل تصریح کرد: ایران به مناسبت هفتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل یک پل آبی را افتتاح و جشن گرفته است که این نشان‌دهنده رابطه خوب ایران در سازمان ملل است که امیدواریم ادامه داشته باشد./فارس

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *