#پلاسکو_در_اصفهان

پروانه شریفی

بازار اصفهان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بازارهای خاورمیانه است و با توجه به این که بخش زیادی از بازار بزرگ اصفهان به عنوان نمادی از تمدن، فرهنگ و عنصر اصلی اقتصاد شهر ایمن نیست، بازنگری در تأسیسات ایمنی و هشداردهنده بازار بزرگ اصفهان ضروری است. در صورت وقوع حادثه یا حریق خسارات جبران ناپذیری بر آثار تاریخی و پیکره اقتصادی استان اصفهان وارد می‌شود و با در نظر داشتن بافت قدیم بازارهای اصفهان و دسترسی دشوار به این مناطق، در صورت وقوع حادثه یا آتش سوزی، صدمات جبران ناپذیری بر بافت بازارهای قدیمی که دارای ارزش ویژه هنری و معماری است وارد خواهد شد.

آتش در کمین بازار اصفهان است

دبیر انجمن اسلامی بازار و اصناف استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: بافت بازار اصفهان از زمان صفویه است و بنا به شرایط زمان حمل بار با استفاده از شتر و حیوانات انجام می‌شده است، از آن زمان چند قرن گذشته ولی ما همچنان با همان بافت روبرو هستیم. عباسعلی عباسی با اشاره به حادثه ناگوارآتش سوزی پلاسکو ادامه داد: با این که ساختمان در مسیر اصلی خیابان قرار داشته در آواربرداری با مشکل روبرو بوده‌اند و حال اگر حادثه در بازار بزرگ اصفهان اتفاق بیفند چه خواهد شد. وی افزود: معماری بازار خود از عوامل دیگری است که بر گسترش آتش و شعله ور شدن تأثیر زیادی دارد و هنوز اقدام قابل توجهی انجام نشده است که واقعاً جای نگرانی دارد.

مسئولین باید به داد بازار اصفهان برسند

دبیر انجمن اسلامی بازار و اصناف استان اصفهان تصریح کرد: بازار اصفهان دو ورودی و خروجی دارد که پشتیبان اصلی و تغذیه کننده هستند که باید برای دسترسی هنگام حادثه به سرعت فکر و اقدام اساسی شود تا راه برای خودروهای آتش نشانی مشخص گردد. عباسی با بیان این که بازار بزرگ اصفهان وسعتی هفت کیلومتری دارد؛ خاطر نشان کرد: بحث ایمنی بازار یک پروژه عظیم است که همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی و مردم را می‌طلبد، آتش نشانی چند سال قبل در اختیار مغازه‌ها و پاساژها کپسول اطفاء حریق قرار داد ولی متأسفانه حدود ۲۵ درصد از مغازه‌ها بیمه آتش سوزی هستند. وی بیان داشت: مسئولین باید به داد بازار اصفهان برسند چرا که آتش زیر خاکستر است و هر لحظه ممکن است اتفاق ناگواری بدتر از ساختمان پلاسکو رخ دهد و از طرف دیگر فرهنگ سازی ایمنی و حوادث در میان بازاریان و شهروندان ضروری است. بررسی‌ها نشان می‌دهد بازارهای سنتی و تاریخی با توجه به اینکه دارای بافت قدیمی هستند و معمولاً در مراکز قدیمی و مرکزی شهرها قرار دارند دارای مشکلاتی بوده و محدودیت‌هایی برای مدیریت شهری از جمله خدمات ایمنی و آتش نشانی ایجاد می‌کنند، از جمله این مشکلات می‌توان به نامناسب بودن عرض معابر ورود و خروج، محدودیت ارتفاع، عدم توسعه و اصلاح معابر و دسترسی‌های مجاز اشاره کرد. بنابراین در صورت وقوع حادثه یا آتش سوزی ضمن محدود شدن امداد رسانی به افراد آسیب دیده و از بین رفتن منابع مالی موجود، ممکن است صدمات جبران ناپذیر بر بافت تاریخی بازار وارد شود. به منظور پیشگیری از وقوع آن‌ها علاوه بر مجهز نمودن حجره‌ها و مغازه‌ها به امکانات اطفاء حریق، در انتخاب مصالح و ویترین‌های مناسب هم باید توجه شود و علاوه بر آن نیاز به سیستم‌های اطفاء حریق در محل مناسب برای کلیه بازار و حتی مکانی یابی ایستگاه‌های آتش نشانی متناسب با مراکز پرخطر نظیر انبارها ضروری است.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *