۱۹ هزار بیمار خاص در چهارمحال بختیاری

فاطمه احمدی

صفر فرامرزی روز گذشته در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه در چهارمحال و بختیاری ۶۱ درصد مردم تحت پوشش بیمه سلامت هستند، اظهار کرد: در استان از جمعیت ۹۴۸ هزارنفری حدود ۵۹۹ هزار نفر در چهار صندوق کارکنان دولت، صندوق بیمه همگانی، روستائیان و عشایر و سایر اقشار تحت پوشش بیمه سلامت هستند.

در ادامه بخش دیگری از صحبت های مدیرکل بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری آمده است:

۱۹ هزار بیمار خاص در چهارمحال و بختیاری

حدود ۱۹ هزار بیمار خاص در چهارمحال و بختیاری وجود دارد؛ بیمه سلامت با تأمین ۹۵ درصد منابع از طریق دولت در طرح تحول نظام سلامت خدمات پایه‌ای را به قشر آسیب‌پذیر ارائه می‌دهد که می‌توان گفت با اجرای طرح تحول نظام سلامت در سال ۱۳۹۳ بسیاری از مشکلات بیماران در دریافت خدمات پزشکی مرتفع شده است.

شکاف عمیق بین منابع و مصارف بیمه سلامت

در طرح تحول نظام سلامت حدود ۳۵۰ قلم دارو برای بیماران صعب‌العلاج به لیست بیمه اضافه شده است؛ در گذشته حدود ۲ هزار قلم دارو جهت بیماران صعب‌العلاج زیر پوشش بیمه قرار داشت که در طرح تحول نظام سلامت این رقم به ۲ هزار ۳۵۰ قلم دارو رسیده است. همچنین ۱۰۰ درصد هزینه درمان بیماران خاص اعم از دیالیزی، ام‌اس و پیوند کلیه و ۹۵ درصد هزینه درمان بیماران ویژه و صعب‌العلاج مانند سرطان توسط بیمه سلامت پرداخت می‌شود.

مهم‌ترین چالش امروز ما در اجرای طرح تحول نظام سلامت ایجاد یک شکاف عمیق بین منابع و مصارف بیمه سلامت است، که دولت نتوانسته آن را حل کند و اخیرا مصوبه‌ای توسط دولت به بیمه سلامت ابلاغ شده است، که حدود ۱۲ هزار نفر از افرادی که تحت پوشش این بیمه هستند و هزینه‌ای جهت خدمات بیمه پرداخت نمی‌کنند، نمی‌توانند جهت دریافت خدمات به مؤسسات خصوصی مراجعه کنند.

میزان رضایت‌مندی افراد از پوشش بیمه سلامت

میزان رضایت‌مندی افراد تحت پوشش بیمه سلامت در چهارمحال و بختیاری ۹۶ درصد است؛ خدمات بیمه سلامت تقریبا رایگان به مردم ارائه می‌شود، اما یک‌سری از خدمات از جمله عمل‌های زیبایی جزو خدمات ما نیست و همچنین بیماران سرطانی جزو بیماران صعب‌العلاج محسوب می‌شود، که ۹۵ درصد از هزینه آن‌ها توسط دولت تقبل می‌شود.

معوقات بیمه سلامت به مراکز دولتی و غیردولتی

معوقات مراکز خصوصی تا پایان سال ۹۵ پرداخت شده و همچنین معوقات مؤسسات دولتی نیز تا آذرماه سال ۱۳۹۵ پرداخت می‌شود، اما معوقات دانشگاه علوم‌پزشکی حدودا ۱۱ ماه به تعویق افتاده است. طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته با دولت مقرر شد مطالبات مراکز ارائه‌دهنده خدمات پزشکی دولتی به بیمه سلامت چهارمحال و بختیاری به‌صورت اوراق مشارکت پرداخت شود و مؤسسات غیردولتی طبق روال سابق پرداخت می‌شود.

بیمه سلامت یک سازمان حمایتی است

باید منابع و مصارف بیمه سلامت برابر باشد؛ در طرح تحول نظام سلامت یک شکاف عمیق بین درآمد و مصارف بیمه سلامت ایجاد شده است، اما ما اجازه ندادیم این مسئله باعث ایجاد مشکل در ارائه خدمات پزشکی به مردم شود. رکود در طرح تحول نظام بیمه سلامت به‌علت نبود منابع پایدار است، که مجلس شورای اسلامی در این رابطه همکاری لازم با بیمه سلامت را نداشته و باید گفت منابع بیمه‌ای متفرقه موجب هدررفت منابع می‌شود.

۳۰ الی ۴۰ درصد مراجعات مردم به مراکز درمانی غیرضروری است

 باید با فرهنگ‌سازی از مراجعات غیرضروری به مراکز درمانی جلوگیری کرد، زیرا این مسئله باعث ایجاد بار و هزینه برای خود مردم و بیمه است و همچنین با تکمیل پرونده سلامت الکترونیکی دیگر شاهد بروز برخی از مشکلات در زمینه دسترسی به رزومه بیمار و نسخه‌های کاغذی نیستیم. پرونده سلامت الکترونیک جایگزین دفترچه‌های کاغذی خواهد شد تا پزشک به پرونده بیمار دسترسی و پروسه درمانی بیمار با هزینه کمتر و خدمات بیشتر انجام شود.

 

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *