۵۰ مرکز ثابت و سیار برای کاهش آسیب اعتیاد فعالیت می کنند

فرزانه افسرطه

فاجعه اعتیاد را بلای خانمان سوزی می نامند که نه تنها فرد معتاد، بلکه از اجتماع کوچک خانوانده گرفته تا کل جامعه را درگیر مصیبت و پیامدهای ناگواری می سازد که قطعا به راحتی قابل جبران نیست. اختصاص هفته ای به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر، نمادی از اهمیت موضوع است که اگر این هفته فرصتی برای اعلام خبرهای خوبی باشد که در امر پیشگیری و کنترل این بلای خانمان سوز اتفاق افتاده است، قطعا ما را به ادامه راه در مبارزه با مواد مخدر، امیدوارتر می سازد.

یکی از نهادهای فعال در عرصه پیشگیری و مبارزه با اعتیاد، سازمان بهزیستی است. دکتر سعید محمدی معاون پیشگیری در اداره کل بهزیستی استان اصفهان، اهم اقدامات بهزیستی در این هفته را رونمایی از سی دی آموزشی با عنوان “غفلت”، برپایی نمایشگاه ” نخست خردمندی، سپس توانمندی” و افتتاحیه موبایل سنتر برشمرد. وی از فعالیت ۵۰ مرکز بصورت ثابت و سیار برای کاهش آسیب (BIC) با مجوز بهزیستی صحبت کرد و گفت: این مراکز وسایل و ابزار مورد نیاز پیشگیری را در اختیار افراد معتاد قرار می دهند. وی افتتاح موبایل سنتر در اصفهان بعد از تهران را برای ارائه خدمات کاهش آسیب ناشی از اعتیاد عنوان نمود و گفت: این مرکز امکاناتی مثل سرنگ و کاندوم را برای پیشگیری از ایدز و اعتیاد و کاهش آسیب ها توزیع می کند. همجنین، نمایشگاه هایی بالغ بر ۳۰ هزار محتوای آموزشی برپا می گردد که کتاب و لوازم آموزشی توزیع می شوند. دکتر محمدی بیان داشت: ۵۰ میز خدمت در استان فعال هستند و میز خدمتی را در محل پل خواجو، پیش بینی کرده ایم تا پاسخگوی سوالات مردم، نوجوانان و خانواده ها در این زمینه باشیم.

حمایت های مالی از معتادان پاک شده

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی در ارتباط با اینکه چگونه خدمات ارائه می شود، پاسخ داد: بخش مربوط به مقابله با عرضه مواد مخدر، توسط نیروی انتظامی و قضایی اجرا می شود و موارد دیگر، شامل کاهش تقاضا و درمان و کاهش آسیب است که در ارتباط با دو مقوله فوق، فعالیت هایی در بهزیستی انجام می گیرد. در ارتباط با موضوع پیشگیری از اعتیاد، فعالیت های آموزشی، توزیع بروشور، سخنرانی و تهیه و توزیع کتاب از برنامه هایی است که مرتب اجرا می شوند. از طرفی برخی برنامه ها، اجتماع محور هستند و در محیط های کار و مهدکودک ها اجرا می گردند. در مدارس نیز طبق تفاهم نامه ای که با آموزش و پرورش در حال انعقاد است، برنامه هایی اجرا می شود. وی از اجرای “طرح ماد”، بعنوان یکی از طرح های اجرا شده در آموزش و پرورش خبر داد و پیگیری اجرای برنامه هایی در این زمینه را ضروری خواند. دکتر محمدی در ارتباط با امر درمان و بازتوانی از فعالیت مراکز مختلفی بصورت سرپایی (NLP)، مراکز اقامتی مثل کمپ ها و مراکز اجتماع مدار (TC) نام برد و افزود: یک مرکز برای آقایان و یک مرکز برای معتادان زن برای ارائه یارانه فعالیت می کنند و به معتادان بهبود یافته که مدتی از پاکی آنها گذشته و می توانند به کار برگردند، وام داده می شود. وی از فعالیت مرکز ماده ۱۶ خبر داد که به معتادان متهاجر که با حکم دستگاه قضایی برای ترک اجباری ارجاع داده می شوند، اختصاص دارد. وی گفت: ۲ مرکز سرپناه شبانه یا شلتر به کسانی که جایی ندارند، فقط در حد اقامت شبانه، خدماتی ارائه می دهند و تاکنون ۵۶۱ مورد خدمت از اینطریق ارائه شده است. وی با اشاره به وظایف بهزیستی برای ارائه مجوز مراکز اقامتی، بهبود و کمپ ها و حتی مراکز درمان سرپایی، گفت: ۵۵ مرکز درمان سرپایی و ۵۷ مرکز اقامتی از بهزیستی مجوز فعالیت گرفته اند.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *