خشکی زاینده‌رود، نقش صددرصدی در افزایش سرطان دارد

عضو شورای سیاستگذاری پیشگیری و ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: خشکی زاینده‌رود صددرصد در بروز و افزایش سرطان در استان اصفهان نقش داشته است.
سیمین همتی اظهار داشت: مسئولان اصفهان به طور قطع اطلاع دارند که خشکی زاینده‌رود در بروز انواع بیماری‌ها و از جمله انواع سرطان صددرصد نقش دارد.
وی بیان داشت: بر اساس کتب علمی بیشترین بروز سرطان در مردان است؛ این در حالی است که بر اساس آخرین نتایج، زنان بیشترین مبتلایان به سرطان هستند.
عضو هیئت علمی و شورای سیاستگذاری پیشگیری از سرطان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه سرطان بیماری سالمندان است، ادامه داد: امروزه شیوع و بروز سرطان به سن جوانی رسیده که عوامل بسیاری در بروز سرطان نقش دارد که بسیاری از آن‌ها مثل آلاینده‌ها، خاک آلوده، هوای آلوده، خشکی زاینده‌رود و مواد نگهدارنده در محصولات غذایی دست مردم نیست و مسئولان باید فکری جدی برای آن بکنند.
پیشگیری از سرطان، اولویت نخست وزارت بهداشت استوی با اظهار اینکه امروز پیشگیری، کنترل
و درمان سرطان، اولویت نخست وزارت بهداشت است، ادامه داد: وزارت بهداشت در هر استانی عده‌ای را تنها مسئول رسیدگی به کنترل سرطان و تحقیقات بر روی این بیماری کرده است.
همتی با اعلام اینکه در سال ۹۲ پس از برگزاری همایش آنکولوژی کشوری در اصفهان طومار نامه‌ای از سوی جامعه پزشکی مبنی بر هشدار شیوع سرطان در اصفهان به دلیل وجود آلاینده‌ها و تاثیر خشکی زاینده‌رود تقدیم استانداری اصفهان شد تا مسئولان در این ارتباط تدبیر کنند، گفت: امروز سرطان اولویت اول آموزش پزشکی شده است.
وی با بیان اینکه عملا راهی برای پیشگیری از سرطان وجود ندارد، اضافه کرد: یکی از عوامل بروز سرطان، افزایش سن است و چون با افزایش سن، سیستم ایمنی بدن کاهش می‌یابد، امروز سرطان که روزی، بیماری سالمندان بوده در سنین جوانی بروز می‌کند.
عضو هیئت‌مدیره رادیوتراپی انکولوژی کشور با اشاره به اینکه نقش ژنتیک در بروز سرطان بسیار کم است، اعلام کرد: بیشترین عامل عوامل محیطی است و بر اثر آن تغییر ژن به وجود آمده است.
وی بیان داشت: آمار بیماری سرطان در کشورهای در حال توسعه ۱۸۰ درصد است و این در حالی است که در کشورهای توسعه‌یافته این آمار به صددرصد می‌رسد و این عمق فاجعه را در کشورهای درحال توسعه از جمله ایران نشان می‌دهد. مهر

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *