رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان: ۳۰ درصد از سرمایه‌های ملی در ساخت و سازتلف می‌شود

 

پریسا خاکبازان

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان، درحاشیه افتتاح نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان (مصالح، معماری و فناوری‌های نوین هدف ازبرگزاری این نمایشگاه را آشنایی افراد با مصالح ساختمانی بوم آورد، استفاده از مصالح ساختمانی قابل بازیافت و مناسب برای محیط زیست، مصالح سبک که مصرف آب و انرژی را کاهش می‌دهند و بررسی چالش‌ها، کاستی‌ها و نقاط ضعف وقوت ذکر کرد. علی زهتاب، بااشاره به اینکه هدف اصلی ما در سازمان تغییر کاربرد و نگرش به ساختمان از کالای تجاری و سوداگری به کالای مصرفی است افزود: در عصر حاضر ساختمان‌های کشور ما هویت و نقش فرهنگی خود را از دست داده‌اند. زهتاب، به این مسئله اشاره داشت که استان اصفهان هنوز هویت خود را در دل دوران تاریخی صفویه به دلیل ساخت و سازهای فرهنگی آن زمان جا نهاده و درسال های اخیر ساخت و سازی که بتواند گویای فرهنگ و هویت دوران معاصربه آیندگان باشد، دیده نمی‌شود.

رکود مسکن

وی با اشاره به اینکه اکنون در زمان رکود مسکن به سر می‌بریم و می‌توان با برندسازی در صنعت ساختمان و ایجاد فضاهای هویت بخش، از ساخت و سازهای تجاری و سوداگرانه فاصله بگیریم گفت: رعایت حقوق شهروندی، اصلی است که به آن توجه نشده و باید در آن شخص بهره بردار از ساختمان و دیگرانی که در مجاورت آن ساختمان ساکن هستند، به حقوق هم احترام گذاشته و هیچ یک آزار و اذیت نبینند.

عمر مفید ساختمان‌ها

زهتاب تاکید کرد: به رغم اینکه ۳۰ درصد از سرمایه ملی در صنعت ساخت و ساز استفاده می‌شود اما عمر مفید ساختمان‌ها از ۲۵ تا ۳۵ سال تجاوز نمی‌کند و این در حالی است که نه تنها در کشورهای پیشرفته حتی در آنهایی که از ما عقب‌تر هستند، عمر مفید ساختمان‌ها بیش از ۱۰۰ سال است. این کارشناس حوزه مسکن، بااشاره به اینکه الگو گرفتن از کشورهای اروپایی برای مسکن بسیار مفید خواهد بود و می‌توان با رواج صنعتی سازی و نهادینه کردن اعطای گواهینامه سبز ساختمان به این مهم دست یافت تصریح کرد: استان اصفهان در سال جاری به عنوان پایلوت اجرای طرح اعطای گواهینامه سبز ساختمان انتخاب شده و طی یک ماه آتی این طرح اجرایی خواهد شد.

وی افزود: یکی ازدغدغه‌های مهم مسؤولان امردرصنعت ساختمان، بحث حقوق شهروندی است و این موضوع هم برای بهره‌برداران و هم افراد مجاور با ساختمان‌ها بسیار مهم و حیاتی است. زهتاب، با انتقاد از روند طولانی پایان ساخت در کشور گفت: در ایران به طور متوسط ساخت یک ساختمان بین ۴ الی ۵ سال زمان می‌گیرد اما این بازه برای برخی کشورهای همسایه ۶ ماه الی یک سال است.

موسیقی ناهنجارساختمان ها در اصفهان

رییس اداره مقررات ملی، نظام مهندسی و فناوری‌های نوین ساختمان راه و شهرسازی اصفهان نیز در این نشست گفت: برخی ساختمان‌ها در سطح شهر اصفهان مانند موسیقی‌های ناهنجاری هستند که شهروندان را آزار می‌دهد. امیر زاغیان با تاکید به اینکه همچنان در ایران و به ویژه اصفهان استفاده از مصالح منطبق با اقلیم نیست افزود: متاسفانه در زمینه مصالح نوین و معرفی و استفاده از آن‌ها عقب هستیم و بدلیل ظاهر زیبا و قیمت‌های پایین به مصرف کننده مصالح چینی تبدیل شده‌ایم. گفتنی است، درنمایشگاه صنعت ساختمان، ۱۳۱ مشارکت کننده ازاستان های اصفهان، تهران، البرز، گیلان، فارس، سمنان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و یزد و نمایندگی‌های فروش کشورهای چین، ایتالیا و آلمان حضوردارند

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *