اصفهان بزرگترین پایگاه تولید سنگ ایران شناخته می‌شود

حدیث بابایی

رییس کنفدراسیون سنگ ایتالیا گفت: با توجه به وجود معادن غنی سنگ، وجود بیش از ۲ هزار واحد فرآوری سنگ و موقعیت جغرافیایی و مراکز علمی مرتبط، اصفهان به عنوان پایتخت سنگ ایران شناخته می‌شود.

فلاویو ماربلی (Flavio MARABELLI) رییس کنفدراسیون سنگ ایتالیا در چهارمین جلسه کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: تمام زیرساخت‌های صنعت سنگ در این استان وجود دارد و سایر شهرهای ایران می‌توانند از این ظرفیت برای توسعه صنعت سنگ منطقه خود استفاده کنند.

وی ایجاد مرکز تحقیقات و مطالعات سنگ در دانشگاه آزاد خمینی شهر و همکاری با فعالان سنگ استان را یکی از مزیت‌های این استان برای پایتخت شدن سنگ ایران برشمرد و گفت: آموزش در بستر دانشگاه می‌تواند تاثیرگذار باشد.

وی اصفهان، تهران و محلات را سه مرکز سنگ ایران برشمرد و گفت: ظرفیت و پتانسیل اصفهان برای مرکزیت سنگ ایران متمایز از سایر شهرهای ایران است.

وی با اشاره به برگزاری سه نمایشگاه بین المللی سنگ در ایران گفت: به جای موازی کاری در برگزاری نمایشگاه‌های سنگ باید یک نمایشگاه معتبر بین المللی سنگ در ایران تشکیل شود و سایر شهرها در این نمایشگاه مشارکت داشته باشند تا خریداران و مشتریان بین المللی برای حضور در آن انگیزه داشته باشند.

فلاویو تاکید کرد: تولیدات واحدهای سنگ بری ایران متناسب با استانداردهای جهانی نیست و امیدواریم با همکاری دانشگاه و فعالان صنعت سنگ و برگزاری آموزش‌های لازم تولیدات این کشور به مرز استاندارد برسد.

وی از تهیه گزارش بازدید از مکان‌های پیشنهادی برای ایجاد مرکز سنگ ایتالیا در ایران گفت: پروژه مشترک ایران و ایتالیا با همکاری سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) انجام می‌شود.

وی در بخشی از سخنان خود گفت: ماشین آلات سنگ هر ساله به روز می‌شوند ولی ایران به دلیل تحریم‌ها نتوانسته ماشین آلات و تکنولوژی تولید خود را به روز کند.

وی کاهش ارزش ریال و مشکل انتقال LC بین بانک‌های ایران و اروپا را از چالش پیش روی تعامل تجاری ایران و ایتالیا برشمرد و گفت: با همکاری یونیدو تلاش می‌کنیم از این مانع عبور کنیم.

وی با اشاره به تفاهم نامه کنفدراسیون سنگ ایتالیا و اتاق بازرگانی اصفهان و ارتقا سطح کمی و کیفیت سنگ ایران گفت: بر اساس این تفاهم نامه تلاش می‌کنیم کیفیت سنگ ایران را به حد استانداردهای بین المللی برسانیم.

وی بزرگترین مشکل صنعت سنگ ایران را عدم استخراج صحیح بلوک از کوه و برش استاندارد آن برشمرد و گفت: اینکه کدام سنگ قابلیت صادرات دارد و چگونه معدن مورد استخراج قرار گیرد و فرآوری بر روی سنگ چگونه انجام شود از مفاد این تفاهم نامه است.

شهریار شعبانی دبیر کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه ایجاد انستیتو آموزش سنگ، ایجاد مرکز استاندارد و گواهی کیفیت، ایجاد تعاملات نمایشگاهی و ایجاد مرکز تعاملات تجاری چهار محور تفاهم نامه اتاق اصفهان و کنفدراسیون صنعت سنگ ایتالیا برشمرد.

وی با اشاره به تشکیل ناموفق یک کنسرسیوم صادراتی سنگ در اصفهان گفت: به زودی با حمایت تشکلها و اتاق بازرگانی و استانداری کنسرسیوم صادراتی سنگ اصفهان تشکیل می‌شود.

 

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *