رئیس ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: ضرورت اصلاح قانون انتخابات

نظر شورای نگهبان درباره انتخاب نماینده پنجم حوزه انتخابیه اصفهان برگزاری انتخابات میان دوره‌ای است. البته دراین زمینه ۵ حوزه نیز باقی مانده که شکایاتی در ارتباط با این ۵ حوزه مطرح شده بود و بازرسان شورای نگهبان پس از بازرسی نظرات را اعلام می‌کنند و رأی نهایی اعلام می‌شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور ؛ امروزدر نشست خبری با رسانه‌های اصفهان با بیان اینکه ما در ۲۰۱ حوزه‌ای که انتخابات در آن برگزار شده با شورای نگهبان مشکلی نداشته‌ایم و در این مورد نظرات حقوقی ما با شورای نگهبان متفاوت است، گفت: سال گذشته ما انتخابات بسیار مهمی را برگزار کردیم که شامل ۲ انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی بود.
محمدحسین مقیمی؛ بااشاره به اینکه انتخابات مجلس خبرگان رهبری برگزار شد و شورای نگهبان نظر خود را اعلام کردبیان داشت:انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز در ۲۰۷ حوزه برگزار شد و قبل از عید در ۲۰۲ حوزه شورای نگهبان نظر خود را اعلام کرد که انتخابات در ۲۰۱ حوزه به طور کامل تائید شد. و در یک حوزه و فقط مربوط به یک نفر از کاندیداها نظرات تأیید
نشد.
مقیمی؛ با بیان اینکه انتخابات مجلس شورای اسلامی در اصفهان ۵ منتخب داشت که نفر اول، دوم، چهارم و پنجم تایید و انتخاب نفر سوم باطل اعلام شد، افزود: این موضوع به ما اعلام شد، علاوه بر این ۵ حوزه نیز باقی مانده که شکایاتی در ارتباط با این ۵ حوزه مطرح شده بود و بازرسان شورای نگهبان پس از بازرسی نظرات را اعلام می‌کنند و رأی نهایی اعلام می‌شود.
وی با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات اظهار داشت: دور دوم انتخابات روز ۱۰ اردیبهشت برگزار می‌شود و فرآیند انتخابات از ۸ صبح تا ۶ عصر جریان خواهد داشت، در این دور، انتخابات در ۵۶ حوزه انتخاباتی برای انتخاب ۶۹ نفر نماینده برگزار می‌شود که ۱۳۸ نفر در این مرحله رقابت می‌کنند، در مجموع باید گفت مراحل انتخابات در ۲۱ استان کشور باقی مانده و تنها در ۱۰ استان انتخابات پایان یافته است.
وی اظهارداشت: هیئت‌های اجرایی وظیفه برگزاری انتخابات در همه مراحل را دارند، این مراحل در ۲۰۱ حوزه مورد تایید شورای نگهبان بوده است، در اصفهان نیز اعلام کردند که انتخابات نفر سوم باطل شده و براساس قانون داوطلب می‌تواند از شورای نگهبان علت ابطال را سوال کند و آن‌ها موظف هستند که در این باره پاسخ
دهند.
رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: منتخب طی نامه‌ای به شورای نگهبان و نامه‌ای به رئیس جمهور مواردی را متذکر شد و ما در وزارت کشور نظرات خود را برای شورای نگهبان فرستادیم و منتظر پاسخ شورای نگهبان هستیم، متن نامه را نمی‌توانیم اعلام کنیم اما داوطلب می‌تواند به شورای نگهبان مراجعه کند، البته از ۲۶ اسفند که آخرین جلسه شورای نگهبان بوده، هنوز جلسه‌ای برگزار نشده به همین دلیل پاسخی نداده است.
وی درباره ادامه روند انتخابات در حوزه اصفهان بیان کرد: اگر بخواهند از همین افراد استفاده کنند، انتخابات به دور دوم نمی‌رود و نفر ششم می‌آید و اگر این طور نباشد انتخابات میان دوره‌ای برگزار می‌شود؛ نظر شورای نگهبان نیز تاکنون برگزاری انتخابات میان دوره‌ای
است.
وی با بیان اینکه ما آنچه را قبول می‌کنیم که کتبی اعلام کنند و درباره مینو خالقی نیز مصوبه شورای نگهبان اعلام شده است، گفت: بنده آن چیز که کتباً نوشته شده را اعلام می‌کنم، ملاک و مبنای وزارت کشور قانون انتخابات است و انتخابات باقانون شروع شده، اجرا می‌شود و به پایان می‌رسد. ما در آن نامه نظرات حقوقی خود را برای شورای نگهبان ارسال کردیم به‌عنوان مثال به تبصره ۳ ماده ۵۲ انتخابات استناد کرده‌ایم و منتظر پاسخ هستیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه قانون انتخابات نیاز به اصلاح دارد افزود: نظر رئیس مجلس نیز همین است، مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز سیاست‌های کلی انتخابات را تهیه و به تصویب رسانده و برای اظهار نظر رهبر انقلاب فرستادند، امیدوار هستیم که در اوایل مجلس دهم با استفاده از نظرات کارشناسی وزارت کشور، مجلس، دانشگاه‌ها، شورای نگهبان و همه کسانی که در امر انتخابات صاحب نظر هستند، لایحه جامعی تهیه و به مجلس بفرستیم، در این لایحه باید اشکالات را رفع کنیم و این کار از اولویت‎های وزارت کشور است.
وی درباره تخلفات انتخابات گفت: درباره دستگاه‌ها ما گزارشی نداریم، تخلفات افراد نیز درباره بنرها و عکس‌‎ها و مقداری در هزینه‌های مهمانی‌ها و موارد دیگر است که باید دادگاه صالحه‌ای به این مسائل رسیدگی کند.
مقیمی افزود: درباره فضای مجازی نیز کمیته‌ای فعال شده و همه فعالیت‌ها رصد شده است، همچنین درباره تبلیغات در رسانه‌های عمومی نیز موضوع بیت‌المال مطرح است و اگر تبلیغاتی در آن زمان از سوی رسانه‌ها با استفاده از بیت‌المال انجام شده خلاف قانون است.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور با اشاره به تعامل وزارت کشور و شورای نگهبان در انتخابات اخیر افزود: اختلاف نظر جدی وجود نداشت؛ اما اختلافی که درباره این حوزه داریم بسیار مهم است، البته در ۲۰۱ حوزه اختلافی وجود نداشت.
مقیمی با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات و نقش رسانه‌ها گفت: رسانه‌ها برای حضور مردم در ۱۰ اردیبهشت فعالانه وارد شوند تا مردم با علاقه‌مندی در انتخابات شرکت کنند، مطبوعات نیز نقش بسیاری در آماده‌کردن مردم دارند، این دور از انتخابات اهمیت دارد چون حدود ۲۴ درصد کرسی‌های مجلس در این دوره مشخص
می‌شود.
وی درباره هزینه‌های انتخاباتی خاطرنشان کرد: لایحه‌ای برای مسائل مالی و هزینه‌های انتخابات تهیه شده است و چون زمان کم بود قرار شد این موضوع به صورت دو فوریتی بررسی شود ولی تصویب نشد.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *