اتحادیه اروپا در برابر نقض برجام مقاومت بیشتری نشان دهد

نفیسه الله دادی

اسحاق جهانگیری در سفر به مجارستان، در دیدار با می‌هایلی وارگا، وزیر اقتصاد ملی مجارستان، تأکید کرد: برجام یک توافق بین‌المللی است که پس از سال‌ها مذاکره و گفت‌وگو حاصل شده؛ اما آمریکایی‌ها بی‌جهت در اجرای آن محدودیت ایجاد می‌کنند و تهران انتظار دارد اتحادیه اروپا در برابر طرفی که قصد نقض این توافق بین‌المللی را دارد، مقاومت بیشتری از خود نشان دهد و از آسیب رسیدن به برجام جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به تعهدات بین‌المللی خود در برجام پایبند بوده است؛ اما انتظار داریم که تمامی طرفین این توافق با همین قاطعیت به آن پایبند باشند. سخنان ایشان، کوتاه در ادامه بیان شده است.
معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه بخش‌های صنعت، انرژی، نفت، گاز و گردشگری را از زمینه‌های مهم همکاری تهران – بوداپست برشمرد و‌ گفت: تجار و بخش خصوصی مجارستان که علاقه‌مند به همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک در ایران باشند، مورد حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود.
جهانگیری توسعه مناسبات دوجانبه تهران و بوداپست را نیازمند برداشتن گام‌های بلند و رفع موانع موجود دانست.
وی افزود: ظرفیت‌های توسعه همکاری‌ها در دو کشور باید شناسایی و برای ارتقای سطح این همکاری‌ها تلاش شود.
وی موانع بانکی را از مهم‌ترین موانع پیش روی توسعه مناسبات تجاری دو کشور دانست و اظهار کرد: البته پیشرفت‌هایی برای حل موانع بانکی حاصل شده، اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
معاون اول رئیس‌جمهوری روابط دو کشور را تاریخی توصیف کرد و یادآور شد: تهران و بوداپست بیش از ۹۰ سال است که از روابط سیاسی و تجاری خوبی برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مقطع فعلی دیپلماسی اقتصادی را محور اصلی سیاست خارجی خود قرار داده، گفت: در دیپلماسی اقتصادی ایران، توسعه روابط و گسترش مناسبات با اتحادیه اروپا و به طور خاص کشور مجارستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
وی گفت: پیش‌نیاز توسعه مناسبات اقتصادی و گسترش همکاری در بخش گردشگری، وجود حمل و نقل هوایی مطمئن و برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور است که امیدوارم بتوانیم در این زمینه نیز همکاری سودمندی داشته باشیم.
وی در ادامه به خطر تروریسم در خاورمیانه اشاره کرد و با یادآوری اینکه منطقه خاورمیانه از حساسیت‌های خاصی برخوردار است، تصریح کرد: خوشبختانه مناطقی از کشورهای عراق و سوریه که در اختیار گروه تروریستی داعش بود، بازپس گرفته شد؛ اما این موفقیت به معنای پایان داعش نیست و این گروه تروریستی ممکن است در نقاط دیگر جهان دست به اقدامات تروریستی بزند؛ زیرا تفکری که منشأ ایجاد این‌گونه گروه‌های تروریستی است، همچنان در بعضی کشورهای منطقه و کشورهای غربی وجود دارد.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *