اعتیاد شنیداری

رسول مهدی زاده

زندگی مردم دستخوش تغییرشده است و فضای مجازی هم دراین دگرگونی نقش داشته، باوجوداینکه پیشرفت‌های تکنولوژی مزایای زیادی دارد اما از معایبش نباید غافل شد. موادمخدرسنتی وصنعتی برای جسم وروح افراد ضررهای بی شماری رابه ارمغان می‌آورد که برهیچ کس پوشیده نیست. اعتیادی که به سرنگ مشترک واستنشاق نیازی ندارد وبایک هدفن آغازمی شود ووابستگی بی پایانی که افراد را گرفتارمی سازد.

با رامین سنمار مدیرمرکزآسیب شناسی وتبادل فضای مجازی درباره همین وابستگی‌های بی‌پایان که بسیاری را گرفتار کرده است، به گفت وگونشستیم آنچه می‌خوانید حاصل این گفت و گوست.

مخدرهای دیجیتالی ازچه سالی وارد کشورایران شدند؟

اعتیاد که ازسالیان پیش بوده وهست، مخدرهای صنعتی وسنتی که افرادراگرفتارمی سازد. امادرحال حاضر و در عصردیجیتال، وابستگی‌های دیجیتالی: استفاده نامناسب وحساب نشده ازفضای مجازی ورایانه است که اختلالات شدید روانی رابه همراه دارد. این حالاتی که درفرد به وجود می‌آید شبیه به کسی است که مواد مخدر سنتی یاصنعتی استفاده کرده است. ازسال ۸۸ مخدرهای شنیداری درکشور ما پدیدارشدند، اعتیاد ازطریق گوش که دیجیتال دراگ هم گفته می‌شود به این صورت است که فرکانس‌هایی که شنیده می‌شود روی مغز اثر می‌گذارد وترشح هورمون‌هایی مانند (دوپامین، آندورفین و…..) افزایش می‌یابد ومنجربه اعتیاد می‌شود.

جدیدترین نوع اعتیاد شنیداری چیست؟

جدیدترین دیجیتال دراگ است، فرکانس‌های توهم زایی که درفضای مجازی هم قابل دریافت است که سبب نگرانی مسئولین وخانواده ها شده است. فرد باشنیدن این فرکانس‌ها دچار سرخوشی، توهم می‌گردد که به تشنج هم منجر می‌شود و حالت غیر طبیعی پیدا می‌کند.

ازاثراتی که این موسیقی به همراه دارد بگویید؟

این فرکانس‌ها روی مغز اثر می‌گذارد. و افراد رابه سمت احساسات جنسی هم پیش می‌برد. سنسورهای دریافتی که به مغز وصل هست (گوش، بینی وچشم) اطلاعاتی که دریافت می‌کنند به مغز ارسال می گرددو درمغز پردازش می‌شود و گوش مانند رادار عمل می‌کند. واین موسیقی‌ها زمانی که شنیده می‌شود باعث ترشح هورمون‌ها می‌گردد. در غرب این موسیقی‌ها شایع تراست.

چگونه این فرکانس‌ها را دریافت می‌کنند؟

باورود به وب سایت فرد ۳ تا ۳۰ دلار پرداخت می‌کند وفایل راخریداری می‌کند در سایت به فرد هشدار می‌دهد که این فایل‌ها شبیه هروئین، کوکائین و….. است.

چرا نوجوانان وجوانان به سمت این فضاکشیده می‌شوند؟

حس کنجکاوی علت اصلی حضور دراین فضاست اگر به فرد مواد مخدر سنتی یاصنعتی داده شود اصلاً استفاده نمی‌کند و به جوان ونوجوان گفته می‌شود باگوش دادن این فرکانس‌ها تمرکزت افزایش می‌یابد و دختر وپسرهای دبیرستانی وکنکوری هابیشتر درمعرض این اعتیادهستند این فرکانس‌ها تمرکز را بالا می‌برد اما مقطعی ولحظه ایی است و گوش دادن طولانی مدت باعث بیماری ودرنهایت مرگ می‌شود.

علت جذابیت فضای مجازی چیست؟

گمنامی این فضا سبب جذابیت شده است وبازی های آنلاین که دراین فضا وجوددارد علت دیگریست اینکه فرد لحظه به لحظه بازی می‌کند وحضور دارد اعتیاد ووابستگی به همراه دارد فرددچار استرس واضطراب می‌گردد و حتماً باید به اینترنت دسترسی داشته باشد وزمانی که این اتصال قطع می‌گردد به هرچیزی چنگ می زند تا اتصال برقرارگردد. وب گردی اعتیاد دیگری است که افراد را گرفتار می‌سازد کسانی که بی هدف دراین فضا می‌گردند. استفاده ازاین فضا باید مدیریت شده وکنترل شده باشد.

آیااین موسیقی‌ها تبعات جسمی هم دارد؟ بله زمانی که روان ازحالت عادی خارج شود جسم هم دچار مشکل می‌شود اولین قسمت که دچار آسیب می‌شود مغز است.

خانم هابیشتر تمایل دارند به این موسیقی هاگوش دهند یا آقایان؟

خانم هابیشتر تمایل دارند گوش دهند چون آقایان از چشم تحت تأثیر قرار می‌گیرند وخانم ها از گوش متأثر می‌شوند وبیشتر طالب آرامش‌اند، خانم‌ها آسیب جدی‌تری دراین فضا می‌بینند.

نقش خانواده چیست؟ خانواده بارفتارو برخوردهای سخت گیرانه سبب می‌شود که فرزندش به این فضا بیاید اولین تهدید این فضا وابستگی است فرد می‌خواهد دراین فضا باشد وازخانواده دور باشد. خانواده باید دانش این فضارا کسب کند. نقش خانواده تأثیر گذارست.

این موسیقی‌ها روش استفاده‌ی خاصی دارد؟

مخدرهای صوتی امواج آلفا ۱۲۰ هرتزدارد. برای گوش دادن فرد باید ازچشم بند و هدفن ضدنویز استفاده کند. این فرکانس‌ها سبب می‌شود مغز ازکاربیفتد و ۱۵۵ حس رادرمغز تشدید می‌نماید. این صوت‌ها نسبت به توانایی گوش چپ وراست طراحی شده است.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *