همیشه مهربان

هامون رشیدیان

هنوز که هنوز است بسیاری از مردم او را به نام محمد سریال «در پناه تو» می‌شناسند، سریالی که موج نو سریال سازی تلویزیون در آن سال‌ها بود. بازیگر سر به زیر، آرام و متین که هیچگاه اهل حاشیه نبود. او در تمام سالهای فعالیتش خودش بود. امروز پنجم مردادماه زاد روز تولد مرحوم حسن جوهر چی است. هنرمندی که مرگ نا به هنگامش در زمستان پارسال عید را به کام بسیاری از هنرمندان تلخ کرد.

زندگینامه

حسن جوهرچی در سال ۱۳۴۷ در یک خانواده اردبیلی در تهران متولد شد. لیسانس عکاسی را از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران گرفت. بازی در سینما را در سال ۱۳۶۷ با «فیل در تاریکی» شروع کرد. اولین بازی مطرح او در سینما در سال ۱۳۷۰ با فیلم «برخورد» به کارگردانی سیروس الوند بود. اما با بازی در سریال در پناه تو در سال ۱۳۷۳ به شهرت رسید. البته حسن جوهرچی از ۱۲ سالگی تجربه کار تئاتر داشت و اگر کسی با بازگشت به حدود ۲۰ سال پیش تصور می‌کند او با دو سریال «در پناه تو» و «در قلب من» یک شبه به یک چهره محبوب بدل شده و همه چیز به شکل یک جرقه برایش اتفاق افتاده، سخت در اشتباه است. تلاش و پشتکار مهمترین دلیل موفقیت حسن جوهرچی بود. همان چیزی که به فرزندانش هم گوشزد کرده و از خودش نه تنها دو نام جوهرچی، بلکه دو استعداد تحصیلکرده به یادگار گذاشته است؛ نام‌هایی که در آینده‌ای نزدیک از آنها بیشتر خواهیم دید، شنید و خواند. آوا، فرزند اول او و خانم مهناز بیات (چهره پرداز سینما) است که هم دانشجوی داروسازی است، هم دوره مهمانداری هواپیما را گذرانده و هم در کلاس‌های بازیگری امین تارخ شرکت کرده تا بازیگر شود. البته متأثر از مادرش و علاقه خودش، قصد دارد به صورت کاملاً جدی طراحی لباس را هم دنبال کند. فرزند دوم این خانواده هنرمند، علی است که تمام نشانه‌های یک نابغه را دارد. او هنوز ۱۷ سالش تمام نشده اما دانشجوی رشته فیلمسازی است؛ در یک گروه موسیقی می‌نوازد و آهنگ می‌سازد و در کنار اینها بازیگری تئاتر را نیز دنبال می‌کند.

حسن جوهر چی درباره بازیگری و اتخاب نقش‌هایش می‌گوید: فکر می‌کنم هر نقشی بر اساس شخصیت خود آدم‌ه ا نوشته می‌شود و هر قصه بر مبنای خصوصیات انسانی، بنابراین آدم می‌تواند با هر نقشی احساس نزدیکی کند و ملاک من برای پذیرش یک نقش خیلی دور از ذهن نیست، در حقیقت برای رسیدن به نقش به دنبال نمونه‌های آن در اطرافم می‌گردم و سعی می‌کنم به آن نقش نزدیک شوم.

جوهرچی نقش‌های ماندگار که همچنان در پس ذهن دوستدارانش باشد، کم ندارد. حضورش در سریال «او یک فرشته بود» که هنوز هم یکی از موفق‌ترین مجموعه‌های ماورایی ـ مذهبی تلویزیونی به شمار می‌رود و داد و ستدهایی که با شیطان داشت، یکی از همان شاه‌نقش‌های اوست. یا بازی‌اش در نقش جانباز محبوب و بی‌ادعای فیلم «ضیافت» مسعود کیمیایی همچنان برای دوستدارانش خاطره‌انگیز و ماندنی است. حتی زمانی که عبدالله اسکندری حسابی دست در چهره او برد و یک جوهرچی دیگر را با رخساری متفاوت در سریال «مشق عشق» برای تماشاگر رونمایی کرد، باز هم مردم به جوهرچی و نقشش روی خوش نشان دادند تا عیار محبوبیتش بیش از پیش آشکار شده باشد. متاسفانه این بازیگر محبوب در بهمن ماه ۹۵ به دلیل آنچه عارضه کبدی عنوان شد درگذشت. پیکر او در روز یکشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ در میان خیل عظیم دوستدارانش تشییع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا قطعه ۸۸، ردیف ۱۵۰، شماره ۱۸ دفن شد. او در طول دوران حیاتش در آثار متعددی به ایفای نقش پرداخت که در انتها به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم. روحش شاد و یادش گرامی.

آثار سینمایی: روزگاری عشق و خیانت (۱۳۹۲)، انسان‌ها (۱۳۸۹)، آبی (فیلم ۱۳۷۹)، آقای رئیس جمهور (۱۳۷۹)، دختری بنام تندر (۱۳۷۹)، بادام‌های تلخ (۱۳۷۶)، دو زن (۱۳۷۷)، حماسه قهرمانان (۱۳۷۶)، زن شرقی (۱۳۷۶)، بالاتر از خطر (۱۳۷۵)، روزی که خواستگار آمد (۱۳۷۵)، سلطان (فیلم) (۱۳۷۵)، ضیافت (فیلم) (۱۳۷۴)، ویرانگر (۱۳۷۴)، افسانه دو خواهر (۱۳۷۳)، جای امن (۱۳۷۲)، زینت (۱۳۷۲)، بر بال فرشتگان (۱۳۷۱)، برخورد (فیلم) (۱۳۷۰)، فیل در تاریکی (۱۳۶۸).

آثار تلویزیونی: تنهایی لیلا، برابر با اصل، شب‌های روشن، مثل شیشه، سراب، فاصله‌ها، فاکتور هشت (مجموعه تلویزیونی)، بوی عیدی، جابر ابن حیّان، هویت پنهان، پیله‌های پرواز، او یک فرشته بود، غریبانه، سیمای مدرسه، مشق عشق، نسیم رؤیا، روزهای زندگی، در پناه تو، دومین انفجار، وکلای جوان، هدف گم‌شده

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *