۲۲۰ باشگاه کتابخوانی در کرمان فعال است

حدیث بابایی

محمدرضا علیزاده در نشست خبری بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی که در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد با اشاره به اینکه از ۲۰ تا ۲۶ آبان ماه هفته کتاب است، اظهار داشت: در کشور ما سرانه مطالعه از سطح مورد انتظار پایین‌تر است به همین دلیل به احیای فرهنگ مطالعه نیاز دارد.

در ادامه بخشی از صحبت های مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان آمده است:

هدف ما ترویج فرهنگ مطالعه در میان خانواده‌ها است

هدف ما ترویج فرهنگ مطالعه در میان خانواده‌ها است و اگر برنامه‌ریزی صحیحی صورت گیرد، بخشی از رسالت خود را انجام داده‌ایم، کتابخوانی موضوعی نیست که تنها منوط به چند دستگاه باشد، دستگاه‌های مختلف باید به بهانه هفته کتاب برنامه‌هایی برای یک سال خود تدوین و از ظرفیت مردمی در حوزه کتاب و کتابخوانی استفاده کنند.

آینده روشن با خانواده کتاب‌خوان است

شعار هفته کتاب امسال «آینده روشن با خانواده کتاب‌خوان است» که روزهای آن با عنوان «کتاب اهالی قلم و رسانه»، «کتاب و فضای مجازی»، «کتاب و جامعه دانشگاهی»، «کتاب کودک و نوجوان»، «کتاب‌خوانی و کتابدار»، «کتاب، ناشران و اقتصاد مقاومتی» و «کتاب، حیات طیبه و انقلاب اسلامی» نامگذاری شده است.

۱۵۰ عنوان برنامه در هفته ستاد کتاب

بر اساس دستورالعمل هفته ستاد کتاب جلسه‌هایی برگزار شد و ۲۰ دستگاه برنامه‌های خود را در ۱۵۰ عنوان اعلام کردند، نصب بنر و پارچه‌نوشته و بازدید کارکنان و مسؤولان از کتابفروشی و کتابخانه‌ها از جمله انتظارهایی بوده که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به دستگاه‌های مختلف ابلاغ کرده است، اگر سطح مطالعه افزایش یابد، قطعاً بسیاری از مشکلات کاهش می‌یابد.

وضعیت چاپ و نشر شمال استان

: تعداد کتاب‌های منتشر شده، طی ۶ ماهه اول امسال ۱۶۴ عنوان است که کتاب‌های کودک و نوجوان با ۱۸ عنوان، دینی ۱۰، تألیفی ۱۲۱ و ترجمه ۱۴۳ عنوان است در حال حاضر ۶۷ ناشر در استان کرمان فعال بوده که ۱۶ نفر ناشر زن و ۵۱ نفر مرد هستند، همچنین ۱۴ ناشر در شهرستان و ۵۳ ناشر در مرکز استان مشغول به فعالیت هستند.

۲۰۱ نفر مؤلف در سطح استان کرمان مشغول فعالیت هستند

تعداد ۲۰۱ نفر مؤلف در سطح استان کرمان مشغول بوده که از این تعداد ۷۸ نفر زن و ۱۲۳ نفر مرد هستند و ۹۸ واحد کتابفروشی و ۱۸۳ چاپخانه فعال وجود دارد، این اداره کل در زمینه ترویج مطالعه در استان فعالیت‌های مختلف ایجابی، نظارتی، تبلیغی و ترویجی انجام می‌دهد، صدور کارت اهل قلم برای نویسندگان نیز از طریق سایت خانه کتاب که می‌توانند از تسهیلات برخوردار شوند از جمله این فعالیت‌ها است.

فعالیت‌های مستمر اداره کل ارشاد کرمان

برگزاری نمایشگاه کتاب، یارانه نشر و ارائه تسهیلات برای نوسازی کتابفروشی‌ها از جمله فعالیت‌های مستمر اداره کل ارشاد است،در استان کرمان نشریه تخصصی موضوع کتاب نداریم، امسال چهارمین دوره معرفی شهر پایتخت کتاب ایران را داریم و شهرها با محوریت شهرداری و ان‌جی‌اوها مشغول به فعالیت هستند.

زمان معرفی کاندیدای شهر کتاب

اکنون تا ۲۰ آذر ماه فرصت داریم که کاندیدای شهر کتاب را معرفی کنیم، سال گذشته زرند جزو این کاندیداها بود و تا مرحله پنج شهر نهایی رفت، امسال بم، رفسنجان و کرمان با محوریت نهادهای دولتی و غیر دولتی دنبال این موضوع هستند برای کاندیدا شدن در این طرح باید ویژگی‌های کیفی و نوآوری را رعایت کنند و متناسب با نیازهای محلی و بومی به فعالیت بپردازند تا بتوانند، مورد ارزیابی قرار گیرند.

برگزاری جشنواره روستاها و عشایر کتاب

یکی دیگر از برنامه‌های ترویجی هفته کتابخوانی برگزاری جشنواره روستاها و عشایر کتاب است، این طرح‌ با محوریت دهیاری‌ها آغاز می‌شود، طرح دوشنبه‌های کتابخوانی در مهد کودک‌های کشور برای تشویق کودکان است و ما طی هفته آینده نخستین برنامه کتابخوانی را در مهد کودک‌ها کلید می‌زنیم، کرمان از استان‌های پیشگام در بحث باشگاه‌های کتابخوانی است.

۲۲۰ باشگاه در استان کرمان فعال هستند

هم‌اکنون ۲۲۰ باشگاه در استان کرمان فعال هستند که هدف این باشگاه‌ها حمایت از کتابخانه‌های کوچک در محل مسجد، مهد کودک و کلاس‌های درس است، آمادگی داریم که هر شهرستان مایل به ایجاد باشگاه کتاب‌خوانی است، مربی آن را از تهران تأمین کنیم و بحث کتابخوانی آن را فعال کنیم.

 

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *