۷۳ شهید بهشتی

پروانه شریفی

هفتم تیر ماه یاد آور حادثه جانسوز انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی و شهادت خیل کثیر اعضای آن جلسه و در رأس آن شهید مظلوم، آیت الله دکتر بهشتی است. حادثه ای که به مثابه آیه شریفه «وَ لَا تَقُولُواْ لِمَن یُقْتَلُ فىِ سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتُ بَلْ أَحْیَاءٌ وَ لَکِن لَّا تَشْعُرُون» ۱ ، که شهدا زنده هستند، هنوز هم یاد آن حادثه جانسوز و است و وقتی از خاطرات پیشامدهای دهه ۶۰ می شنویم گویا خودمان را یک لحظه در آن فضا تصور می کنیم. چرا که براستی شهدا نمرده اند؛ زنده اند و نزد خداوند روزی می خورند.

نامی از شهید مظلوم، ددکتر بهشتی آمد. اگر بخواهیم از ابتدا شروع کنیم باید سراغ زادگاه این بزرگ مرد تاریخ انقلاب اسلامی برویم. خانه ای معمولی در اصفهان؛ به ما آدرس خیابان شهید بهشتی یا همان شاهپور قدیم را دادند. این خیابان در مرکز شهر اصفهان است. خیابانی شلوغ و پر از سرویس دهندگان و فروشندگان لوازم خودرو که کمتر می شد از همین همه شلوغی چیزی را پیدا کرد. از پرس و جوهای مردمی چیزی دستمان را نگرفت. وقتی از مغازه داری آدرس پرسیدیم، گفت من ۲۰ سال است که این جا مغازه دارم و نمی دانم و اصلاً بعید می دانم خانه آیت الله بهشتی این جا باشد. به هر سختی که بود آدرس سراغ خانه یا بهتر است دیگر امروزه بگوئیم خانه فرهنگ شهید بهشتی را دقیقاً پیدا کردیم و از دل کوچه و پس کوچه های معروف اصفهان گذر کردیم. از همین جا و از دل همین کوچه های معمولی، بوی مظلومیت مردی که تاریخ به آن مدیون است می آمد. بهشتی، حال فهمیدیم که چرا به تولقب شهید مظلوم داده اند. آری؛ تو در سال ۹۶ هم در محله خودتان گمنام و مظلوم هستی. درود نیکان تاریخ بر مرد نام آور و گمنام تاریخ انقلاب که به راستی همین مظلومیت وی باعث شد که امام خمینی(ره) بگوید بهشتی خود یک ملت بود. آن خانه زیبا و قدیمی امروزه به یک خانه فرهنگ تبدیل شده تا یاد بهشتی حتی در این خانه هم کمرنگ نشود.

دکتر سید محمد حسینی بهشتی دوم آیان ۱۳۶۰ در محله لنبان اصفهان دیده به جهان گشود و تحصیلات حوزوی را در زمینه های خرج فقه و اصول ، مکاسب، فلسفه، و فلسفه عرب ادامه داد وهمچنین در تحصیلات دانشگاهی هم در رشته فلسفه درجه دکتری را اخذ کرد. دکتر بهشتی از سوی امام خمینی(ره) به سمت ریاست دیوان عالی کشور که در آن زمان بالاترین مقام قضایی کشور بود منصوب شد و تا روز شهادت در همین منصب خدمت می کرد. شهادتی که تا همین امروز پر از اما و اگرهای تاریخی است و از مسئله ای رنج می بُرد که امروز شاید هم مبتلا به آن هستیم و مقام معظم رههبری(مدظله العالی) از آن تحت عنوان نفوذ یاد کردند.

برادر زاده این شهید مظلوم به ما گفت: از سال ۸۸ بنا بر علاقه ضخصی خودم اقدام به ساخت مستندی درباره عموی بزرگوارم کردم که نام آن را هم مظلوم لاله ها انتخاب کردیم و روانه جشنواره سرچشمه سرخ شد.

به گفته سید حمید بهشتی ساخت این مستندها ادامه داشت تا این که از سومین مستند هم نامی برد که این مستند بین ۱۰۰ تا ۱۵۲۰ دقیقه منتشر خواهد شد.

در میان حرف های این برادر زاده کلمه مظلوم بارها  و بارها پس از نام شهید بهشتی شنیده می شد و وقتی که چرایی تکرار این صفت را پرسیدیم پاسخ ما را این گونه داد: همین که شما برای پیدا کردن خانه شهید بهشتی در محله خودش این گونه دچار زحمت شدید و کسی خانه را بلد نبود و یا همین که پس از سی و اندی سال که از آن فاجعه می گذرد، تازه جشنواره ای برگزار شد، ناظر بر این مظلومیت شهید بزرگوار است.

سازنده مستند مظلوم لاله ها همچنین ادامه داد: بناست در قسمت سوم این مستند، به فاجعه هفتم تیر و افراد دخیل در این حادثه پرداخته شود و گفت و گوهایی هم در این خصوص انجام گرفته است.

حمید بهشتی گفت: امیدوارم این سه مستند مورد استقبال مردم و به خصوص جوانان واقع شود  برای همین تازگی و به روز بودن، مستند سوم را در قالب  نرم افزار ارائه خواهیم کرد.

این فعال رسانه ای خاطر نشان کرد: برای شهید بهشتی کم کار شده است و نباید برای یاد کردن از این شهید بزگوار از هفتم تیر یاد کنیم چرا که این ظلم به شهید بهشتی است و ایشان خصوصیات بارز و زندگی برجسته ای در طول مدت حیاتشان داشتند.

بهشتی همچنین معتقد بود: من آشنایی زیادی با فیلم سازها ندارم اما اگر اهالی سینما راغب باشند، من آرشیو خوبی از شهید بهشتی دارم و می توانم آن ها را در اختیار آن ها برای ساختن فیلم وسریال قرار دهم.

به گفته بهشتی، این آرشیو شامل دست نوشته ها، عکس ها، فیلم ها و کلیپ های زیادی درباره دکتر بهشتی است.

این فیلم ساز از دستگاه های فرهنگی خواست تا کمک کنند که مستند سوم شهید بهشتی به سرانجام برسد تا بتوان دین کوچکی نسبت به دکتر بهشتی را ادا کرد و همچنین این شهید وارسته را بیشتر به نسل جوان شناساند.

و اما در کلام آخر باید از چرایی این ماجراها و عبرت های تاریخی باز هم سخن گفت تا باری دیگر از همین روزنه آسیب نبینیم. همان مسئله مهم نفوذ که بارها و بارها هم امام خامنه ای(مدظله العالی) نسبت به آن تأکیدهای فراوانی کردند. نفوذ هم در آن روز ها باعث شد بهشتی و بهشتی ها به خیل شهدای انقلاب بپیوندند و غفلت از افرادی مانند محمدرضا کلاهی صمدی باعث شد تا نقشه شومی باز اجرا شود. کلاهی چندی بود که به سمت حراست ساختمان حزب منصوب شده بود و اعتماد همگان را به خود جلب کرده بود. از طرفی دیگر کشمیری و از طرفی دیگر هم محمدجواد قدیری کفرایی که همه و همه نتایج نفوذ در کشور بود. اما امروز باید بیشتر مراقب این مسائل باشیم و تا متن و آحاد ملت آگاه نشوند باز هم از نفوذ آسیب خواهیم دید.

در پایان کلامی زیبا از رهبر معظم انقلاب را پیرامون اقدامات وحشیانه منافقین در دهه ۶۰ برای همیشه به خاطر می سپاریم تا به جای تکرار تاریخ، از تاریخ عبرت بگیریم.

«دهه ۶۰ یک دهه مظلوم است. دهه تعیین کننده در سرنوشت ایران و ایرانی، دهه فوق العاده مهم و حساس در عین حال ناشناخته و اخیراً به وسیله برخی از بلندگوها و صاحبان بلندگوها مورد تهاجم. دهه ۶۰ را مورد تهاجم قرار می دهند. دهه ۶۰ دهه آزمون های بزگ است و دهه پیروزی های بزرگ. دهه خشن ترین تروریسم در کشور. تا ۱۷۰۰۰ هم گفتند که ۱۷۰۰۰ انسان با شرف با شخصیت ارزشمند در تروریسم دهه ۶۰ فدا شدند. دهه جنگ تحمیلی است. دهه سخت ترین تحریم هاست و دهه افتخارات بزرگ است. دهه مبارزه با تجزیه طلبی است. و در دهه ۶۰ ملت ایران و جوان های ما آن چنان محکم ایستادند که بر همه این ها پیروزی شدند.

من توصیه می کنم به کسانی که اهل فکر و تأمل هستند و راجع به دهه ۶۰ قضاوت می کنند جای شهید و جلاد عوض نشود دهه ۶۰ ملت ایران مظلوم واقع شد و تروریسم ها و منافقین  و قدرت های که ان ها را به وجود آورده بودند با ملت ایران جفا و بدی کردند. ملت ایران در موضع دفاع گرفت و پیروز شد و توطئه های آن ها را خنثی کرد.»

امام خامنه ای – مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)- ۱۴ خرداد ۱۳۹۶

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *