شآن و جایگاه فاطمه(س)

علی حاجیان

«اللّهمّ صلّ علی فاطمه و أبیها و بَعلها و بنیها و السرّ المستودع فیها بعدد ما احاط به علمُک»

بیان ابعاد، زوایا و سبک زندگی،  اخلاق و منش و سیره ی معصومین(ع) به ویژه حضرت صدّیقه ی کبری، فاطمه ی زهراء(سلام الله علیها) دارای آثار و برکاتی است که از جمله آنان تفکر و اندیشه، عبرت آموزی، تقویت ایمان، الگو گرفتن، درس وحدت، ریشه یابی و حل مشکلات، احیای دین و ایمان، ارتباط با بزرگان و درس دین داری و تقوا می باشد.

جایگاه و مقامات دختر مکرّم پیامبر اعظم(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س) نزد پروردگار از نزول “آیـــه ی تطهیر، آیه ی مباهله، آیه ی مودّت و سوره ی الکوثر” به دست می آید. شخصیتی که بر طبق آیه ی تطهیر از هرگونه ناپاکی، منزّه هست و بر طبق سوره کوثر، منبع و مصداق خیر کثیر(ارزش فراوان) و بر طبق داستان مباهله، حضور درکنار پدر بزرگوارش پیامبر مکرّم حضرت محّمد مصطفی(ص)، شوهرش، حضرت علیّ مرتضی(علیه السلام) فرزندان ارجمندش، حَسَنین(علیهما السلام) اتمام حجت الهی به رهبر مسیحیان و مخالفان شد.

هم اکنون نزدیک به هزار و چهارصد سال از برکات و آثار وجودی آن حضرت می گذرد و میلیون ها انسان در هر شبانه روز با استمداد از شخصیت معنوی آن بزرگوار به پیشگاه خداوند، توسل می جویند و راه هدایت را می یابند و به برکتش مقرب درگاه الهی می شوند و دنیا و آخر تشان آباد می شود. اندر جایگاه حضرت فاطمه(س) پیامبر تعابیر زیبا و بی نظیری دارندچنانچه فرمودند: «فاطمه[س] سیّده نساء العالَمین». یعنی؛ [دخترم] فاطمه، بهتر بانوان جهانیان است. هم چنین فرمود: «فاطمه أعزّ البریّه علیّ». یعنی؛ فاطمه[س] عزیزترین آفریدگان خداوند نزد من است. همین طور فرمود: «انّها بَضعه منّی او شَجعه منّی». یعنی؛ فاطمه[س] پاره تنِ من و بخشی از وجودم می باشد. نیز امام جعفر بن محمّدٍ الصادق(ع) فرمود: «انّما سُمّیت فاطمه لأن الخلق فُطموا عن معرفتها». یعنی؛ همانا فاطمه نامیده شده است، زیرا مردم و مخلوقات از درک و فهم مقام او ناتوانند.

امّ سلمه می گوید: «هرگاه فاطمه(س) خدمت رسول خدا(ص) می رسید، حضرت پیامبر(ص) به پا بر می خواست و دخترش را می بوسید و به او خوش آمد می گفت و دستش را می گرفت و در جای خود می نشاند… راز خود را با او در میان می گذاشت و در انجام کارها با او مشورت می کرد».آری، ام الائمه صاحب کمالاتی غیر قابل بیان و شمارش است که باید آنها را شناخت و به سبک زندگی و کمالات و اخلاق و سیره اش چیوند خورد و الگو گرفت که این مناسب ترین راه سعادت و کمال انسانی و الهی است.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *