رمال‌های اینترنتی

دامون رشیدزاده

در گذشته‌های نه چندان دور رمال‌ها و فالگیرها در دخمه‌های تنگ و تاریک و یا خانه‌های فرسوده و کلنگی پذیرای مشتریان خود بودند اما امروز دیگر خبری از دخمه و خانه کلنگی نیست و رمال‌های مدرن با یک کلیک در اختیار افراد ساده لوح هستند تا گره از مشکلاتشان بگشایند.

فالگیری و رمالی از قدیم الایام شغل پردرآمدی برای افراد سودجو بوده است. شاید بتوان گفت که فالگیری و رمالی از قدیمی‌ترین روش‌های کلاهبرداری در بین بشر است که سابقه‌ای چند ده هزار ساله دارد. اما مانند هر روش کلاهبرداری دیگری رمالی و فالگیری هم در طول زمان دستخوش تغییر و تحول شده است به صورتی که امروزه رمال‌ها و فالگیرها ترجیح می‌دهند از طریق اینترنت و خیلی راحت‌تر از گذشته دست به کلاهبرداری بزنند.

رمالی و فالگیری اینترنتی

نحوه کار فالگیرها و رمال‌های اینترنتی بسیار ساده است. این افراد با راه اندازی یک کانال و یا گاهی سایت شروع به تبلیغات می‌کنند. آن‌ها افرادی را استخدام می‌کنند تا در سایت‌ها و کاناتل های مختلف و پر مخاطب برایشان تبلیغ کنند. بعد از آن طعمه‌ها با فرد شیاد ارتباط برقرار می‌کنند و معمولاً در چند نوبت اقدام به پرداخت پول می‌کنند. این پول‌ها معمولاً به کارت‌هایی ارسال می‌شود که مربوط به افراد بی خانمان است و در ازای مبلغی اندک از آنها خریداری شده است. پس از واریز پول فرد شیاد معمولاً چند دستورالعمل را به قربانی ارائه می‌کند و پس از اینکه تعداد طعمه‌ها زیاد شد شماره تماس خود را عوض می‌کند و این سیکل دوباره در جای دیگری تکرار می‌شود.

از آنجا که معمولاً مبلغ پرداختی بسیاری از افراد مبلغ اندکی است آنها قید شکایت را می‌زنند. تنها در موارد محدودی که کلاهبردار طعمه‌های پولدار خود را سرکیسه می‌کند و یا طعمه‌های خود را مورد آزار و اذیت می‌دهد معمولاً کار به شکایت و دستگیری رمال می‌انجامد.

مهندسی معکوس

رمالان از هوش بالایی برخوردارند و برای به دست آوردن اطلاعات طعمه‌های خود از روش مهندسی معکوس استفاده کرده و اطلاعات را از خود مالباختگان گرفته و بعد از این که از مشکلشان باخبر شدند، سعی می‌کنند با وعده‌هایی که طعمه انتظار شنیدن آنها را دارد، فریبشان دهند. مالباختگان نیز اغلب افرادی با اعتماد به نفس پایین هستند که با شنیدن این وعده‌ها و اتفاقات خوبی که قرار است در آینده برایشان رخ دهد، اغوا می‌شوند. افرادی که سراغ این مجرمان می‌روند، همگی اشخاصی هستند که در گرفتاری بزرگی غرق شده‌اند و توانایی برون‌رفت از بحران را ندارند. در واقع آموزش‌هایی که در گذشته و در طول زندگی دریافت کرده‌اند برای حل مساله کافی نیست. به همین دلیل در شرایط استیصال سعی می‌کنند گرفتاری خود را به طرق غیرمتعارف حل کنند. شگرد رمالان این است از راه‌های مختلف مثلاً از لابه‌لای گفته‌های خود مراجعه‌کننده یا از طریق معرف وی یا صحبت‌هایی که قبل از به اصطلاح ویزیت با دیگر حاضران انجام داده است به برخی اسرار او پی می‌برند و همان‌ها را با بیان و زبانی دیگر به طرف می‌گویند تا نشان بدهند توانایی پی بردن به اسرار را دارند.

بانوان طعمه اصلی رمال‌ها

معمولاً زنان بیش از مردان به سراغ رمال‌ها و فالگیرها می‌روند. در پژوهشی میدانی مشخص شد که ۹۶ درصد از مراجعان به فال‌گیرها بانوان هستند به طوری که ۱۵ درصد این افراد بیش از دو بار در هفته به فال گیرها مراجعه می‌کنند.

در این میان هم یافتن خواستگار و بستن زبان قوم شوهر و دعای مهر و محبت و باطل کردن طلسم و افزایش محبوبیت و شناخت دوست و دشمن و از میان رفتن مشکلات و گره‌های زندگی از جمله مواردی است که خانم‌های برای آن راه فالگیری و رمالی را در پیش می‌گیرند.

گسترش روز افزون فعالیت رمالان و فالگیران اینترنتی در حالی است که مطابق قانون مصوب ۱۳۲۴، هرگونه اقدام به رمالی، جن‌گیری و فالگیری جرم محسوب می‌شود و مطابق بند ۱۸ ماده ۳ آئین‌نامه این قانون افرادی که از طریق رمالی و پیشگویی در مغازه و خانه مردم را فریب می‌دهند و از این طریق درآمد کسب می‌کنند، مرتکب جرم شده و قانون برای این افراد زندان و جزای نقدی پیش‌بینی کرده است، اما سود آوری هنگفت این شغل باعث شده است رمالان و فالیگران پای جریمه و زندان هم بایستند اما شغل خود را ترک نکنند.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *